... men styr unna Nitelva

SKEPTISK: Tidligere oppsynsmann i Nordre Øyeren Naturreservat, Gunnar M. Anderssen, er skeptisk til å spise fisken i Nitelva. FOTO: BENTE WALLANDER

SKEPTISK: Tidligere oppsynsmann i Nordre Øyeren Naturreservat, Gunnar M. Anderssen, er skeptisk til å spise fisken i Nitelva. FOTO: BENTE WALLANDER

Artikkelen er over 12 år gammel
DEL

Mattilsynet mener det er trygt å spise fisken så lenge man følger kostholdsrådene. Likevel styrer fiskeekspertene unna fisken i Nitelva.

– Jeg ville nok aldri ha spist fisk fra Nitelva eller Leira, fordi det er ganske forurenset der, sier Paul Enger fra Skedsmo jeger- og fiskeforening.

Han får støtte fra Cato Bekkevold, ansatt i butikken Gero Sportsfiske i Lillestrøm.

– Det er mye forurensing i Nitelva, spesielt i de nedre delene av elva. Jeg vil ikke anbefale å spise fisken derfra. Det er generelt mye miljøavgifter i vannet, forteller Bekkevold.

Også tidligere oppsynsmann i Nordre Øyeren Naturreservat, Gunnar M. Anderssen, er skeptisk til å spise fisken i Nitelva.

– Nitelva og Leira er vel ikke de beste fiskeelvene her i landet. Jeg ville ikke fisket i Nitelva, sier han, som etter 30 år som oppsynsmann har god erfaring med fisk på Romerike.

Etter initiativ fra Innlandsfiskenemnda lager Skedsmo kommune nå en fisketiltaksplan for å kartlegge fiskeressursene, vannkvaliteten og fiskebestanden i Skedsmo.

– Planen går ut på å hindre forurensning, og øke fiskebestandene som har minsket de siste årene, forteller Hege Cecilie Ludvigsen, sekretær i nemnda.

Artikkeltags