Gå til sidens hovedinnhold

Med fiskestang på sykkeltur

Artikkelen er over 12 år gammel

Christer Sjøgren (11 ) fra Hurdal tar seg gjerne en sykkeltur for å prøve fiskelykken i ett av Hurdals småtjern.

– Jeg liker godt å fiske, og det er mye fisk å få i småtjernene her i Hurdal. Det hender jeg tar med meg fiskestanga og sykler meg en tur, sier Christer Sjøgren (11 ) fra Hurdal.

Generelt liker han å holde seg i form og går både på fotball, friidrett og slalåm. I tillegg sykler han mye.

– Kan få gjedde

– Om våren og sommeren pleier jeg å sykle til trening. Ellers hender det at jeg og en kamerat tar en sykkeltur innover på stiene i skogen. Det er mange fine sykkelstier her i Hurdal. Når man sykler får man både frisk luft, trening og samtidig har man det morsomt, sier han.

Dagens sykkelløype er cirka sju kilometer lang, og går fra Hurdal kirke til Strømmen skole.

Omtrent hele veien sykler man på asfaltert gang- og sykkelsti på relativt flate veier. Langs veien kan man både fiske og bade i Hurdalssjøen.

På onsdager og søndager er også Molstad landhandleri åpent om man vil kjøpe gammeldags godteri, kaffe eller te.

Christer pleier ikke å fiske så mye i Hurdalssjøen, men vet at det er mulig å få fisk der.

– Der sjøen og elva møtes vet jeg det er mulig å få fin og stor gjedde, mens i småtjernene kan man få åbbor og ørret, sier den fiskeglade gutten.

Han understreker at det er litt mer å passe på enn vanlig om man ønsker å ta med seg fiskestanga på sykkeltur.

– Man må feste fiskeutstyret godt før man legger ut på sykkeltur, eller så er det lett for at det faller av. I tillegg må man passe på greiner og folk som går på veien, fordi når man har med fiskestang er det lett å dra med seg noe underveis. Hvis man har fiskeutstyret i en sekk på ryggen blir ofte sekken litt tyngre på den siden som fiskestanga heller til, forklarer Sjøgren.

Bruker hjelm og refleksvest

For elleveåringen er sikkerhet viktig, og han sykler alltid med refleksvest og hjelm.

– Jeg synes det er dumt at ungdommer ikke bruker hjelm. Mange synes det er teit, men man bør tenke på sin egen sikkerhet. Refleksvest er også fint, fordi da syns man bedre i trafikken. Jeg bruker refleksvest hver gang jeg sykler, ikke bare de gangene jeg sykler på kvelden, sier han.

Denne dagen fisker Christer ved elva nedenfor Hurdal kirke, men fisken biter ikke. Likevel gir han ikke opp håpet.

– Jeg kommer til å sykle rundt å fiske flere steder, sier han og tar på seg hjelmen og refleksvesten og sykler av sted.

Sykkelløypa fra Hurdal kirke til Strømmen skole er hentet fra nettstedet www.hurdalinfo.no . En av initiativtakerne bak denne nettsiden er Benjamin Warin, og han anbefaler denne sykkelturen.

– Dette er en fin, og slak sykkeltur gjennom Hurdal sentrum som passer for familier. Det er ikke så mange naturopplevelser å oppleve underveis, men det er likevel en grei familietur, sier Warin.


Vis Hurdalsløypa i et større kart