Mc-bande smuglet øl

RAZZIA: Politiet fant narkotika i klubbhuset til Coffin Cheaters MC i Nordkisa, samme dag som to medlemmer ble tatt for alkoholsmugling. Her fra en politiaksjon i fjor.FOTO: MORGAN ANDERSEN

RAZZIA: Politiet fant narkotika i klubbhuset til Coffin Cheaters MC i Nordkisa, samme dag som to medlemmer ble tatt for alkoholsmugling. Her fra en politiaksjon i fjor.FOTO: MORGAN ANDERSEN

Artikkelen er over 10 år gammel

På svenskegrensa ble to medlemmer fra Coffin Cheaters MC tatt med hundrevis av liter øl. Da ble MC-bandens klubbhus ransaket, og politiet fant narkotika.

DEL

Torsdag denne uka ble to sentrale medlemmer fra Coffin Cheaters MC Lillestrøm tatt med flere hundre liter øl av tollere i Hedmark.

De to skal ha kommet fra Tyskland, da de ble stoppet på Magnormoen – det svenske grensestedet Eda.

– De kjørte en varebil av typen Volkswagen Transporter, og ble kontrollert i en rutinesjekk. Det viste seg at bilen inneholdt en ulovlig mengde alkoholholdige varer, opplyser kontorsjef Morten Nystuen ved Kongsvinger grensekontrollkontor.

Sjåføren, en 42-åring bosatt i Oslo, blir anmeldt for smugling av 269 liter øl, 20 liter vin og 25 liter brennevin.

Han fikk en bot på 30.000 kroner.

Ledet til razzia

Tollbeslaget førte til at politiet ble varslet, og Ullensaker lensmannskontor fikk beslutning om ransakelse i klubbhuset i Nordkisa, der de to hører til. På rommet til en av de to som ble tatt i tollen, fant politiet narkotika.

– Vi gjorde et mindre beslag av det som sannsynligvis er amfetamin, bekrefter lensmann Morten Huse i Ullensaker. På et annet rom fant de cannabis.

I tillegg innrømmet MC-klubbens lokale leder at han jevnlig misbruker amfetamin og kokain:

– Lederen i klubben ble tatt med inn til kontroll. Han testet positivt på amfetamin og kokain, og erkjente at han bruker det jevnlig, sier lensmann Huse.

Egen bar

I løpet av en knapp måned i fjor hadde politiet flere ransakelser i klubbhuset i Nordkisa.

Flere hundre gram stoff ble funnet, samt pakkeutstyr for narkotika. I tillegg fant politiet store mengder sprit, vin og øl, noe som styrket mistanken om at motorsykkelklubben drifter sin egen bar.

Huse er kjent med smuglerbeslaget fra torsdag denne uka. Han vil ikke spekulere i hva alkoholen skulle brukes til, men utelukker ikke at varene var ment til et eget opplegg.

Coffin Cheaters MC er en såkalt 1 %-klubb – av politiet omtalt som en kriminell motorsykkelklubb med medlemmer som lever på siden av samfunnet. I fjor ble flere av dem tatt for straffbare forhold. Bare tre dager ute i det nye året ble tre medlemmer tatt igjen.

– Jeg presiserer at vi også i 2008 fortsetter innsatsen i uforminsket styrke mot våre lokale MC-miljøer. Ingen av dem som gjennomfører straffbare forhold skal føle seg trygge, sier lensmann Morten Huse.

Artikkeltags