Bjørn Tore Teigen fra Kløfta og Oda Christensen fra Eidsvoll disket opp i VM i barbecue i Memphis.
– Godt fornøyd
Sammen med resten av det norske laget disket de opp med spareribs i hovedkonkurransen.
– Vi endte med en 76.plass av 115 lag. Noe vi må se oss godt fornøyd med, sier Craig Whitson, kaptein på det norske laget.
Ribs blir sett på som en av amerikanernes nasjonalretter.
– Man kan nesten sammenligne det med en fårikålkonkurranse hvor et amerikansk lag skulle fått samme plassering som det vi fikk i spareribs, sier Bjørn Tore Teigen.
19.plass
I fjor fikk romerikingene tredje plass i klassen "Exotic". Da laget de lammekarré med blåbær- og pæresalsa
– I år endte vi på en 19. plass, noe vi fortsatt er veldig fornøyd med. Det sier litt å være blant topp 20 i denne konkurransen, sier Teigen.
Dette er andre gang at det norske laget stiller i VM for barbecue i Memphis, Tennessee.
– Flammende interesse
Laget består av ni personer av ulik bakgrunn. De fleste er ikke kokker.
– Vi har en flammende interesse for grillmat, sier Teigen, som selv er pølsemakermester.
I tillegg til spareribs leverte det norske laget laget i ti kategorier: peoples choice, hvor publikum er dommere, kyllingvinger, kylling, sjømat, storfe, exotic, tomatsaus, sennep, eddik og bønner.