– Det høres kanskje rart ut, men jeg håper faktisk nesten heller på å bli nummer to enn nummer én, sier Marie Selvik (23).

– Hæ? Du håper at du ikke vinner?

– He he. Jeg blir i hvert fall ikke skuffet over det, sier hun.

Forklaringen er imidlertid ganske enkel. Under finalen i Miss Universe Norway, så kåres Norges representant til tre konkurranser:

  • Førsteplassen i konkurransen vil representere Norge i Miss Universe.
  • Andreplassen i konkurransen representerer Norge i Miss Earth – på Filippinene.
  • I tillegg vil Norges deltaker til Miss Bikini bli presentert for publikum.

– Miss Universe er selvsagt en større konkurranse enn Miss Earth, så jeg vil ikke akkurat bli skuffet om jeg kommer på førsteplass. Men andreplassen kan ikke undervurderes. Da jeg fant ut hva Miss Earth kåres under Miss Universe-finalen, så fikk jeg lyst på å delta der. Miss Earth er en viktig konkurranse som fokuserer på en del annet. For eksempel handler det mye om miljø og fokuset er FNs miljøprogram. Det ønsker jeg å ta del i som Norges representant, forklarer Selvik.

– Å representere Norge på Filippinene, vil være en stor ambassadørtittel, slår hun fast.

Fikk beskjeden tirsdag

Hun er oppvokst i Lillestrøm og bor nå i Lørenskog. Fra før har hun deltatt i to andre missekonkurranser:

– Jeg har vært med på en internasjonal missekonkurranse i Polen – Miss Supranational – og også i Miss Brun og Blid. Den i Polen ble vist på tv i mer enn 40 land. Det ga mersmak. Jeg meldte meg på castingen selv fordi syntes det var veldig gøy. Samtidig fikk jeg lyst til å prøve meg i en større konkurranse, forteller hun.

Først på tirsdag fikk hun beskjed om at hun får delta. Allerede fredag kveld deltar hun i den norske finalen.

– Miss Universe er størst i verden sammen med miss World. Totalt er vi 15 jenter som skal konkurrere i Oslo. Jeg har hatt liten tid på å forberede meg, men føler jeg kan dette.

– Så du blir ikke nervøs?

– Ikke spesielt, men det er mange som får nerver, sier hun.

– Hva tror du om dine egne sjanser?

– Jeg håper det går bra, men jentene jeg konkurrere mot er veldig pene jenter og veldig forskjellige som typer. Dommerne er ikke kun opptatt av utseende, men også personlighet. Mange tror at missekonkurranser kun handler om å ha et vakkert ytre, men man ser veldig på andre ting også, som for eksempel hvordan man opptrer mot omgivelsene, forteller hun.

Jobber som vernepleier

Denne uka har vært ekstra stressende. For i tillegg til å forberede seg til Miss Universe med fotoseanser og andre ting som hører med, må hun også konsentrere seg om den vanlige dagjobben.

– Jeg jobber som vernepleier. Jeg er miljøterapeut i Oslo, og jobber med barn og ungdom med ulike bistandsbehov.

– Drømmen er kanskje å bli modell?

– Jeg er i et modellbyrå nå, men drømmen er å kunne kombinere modellyrket med vernepleie. Hvis jeg vinner Miss Universe eller Miss Earth, så åpner det seg helt nye muligheter. En ting er at jeg får reise verden rundt og representere Norge. Noe annet er det at jeg også vil kunne knytte kontakter som gjør at jeg kan hjelpe barn og unge videre.