Lensmannen i Nannestad og Gjerdrum har fått bistand av politietterforskere og teknikere sentralt fra Romerike politidistrikt etter at det ble gjort funn av et lik tirsdag.

– Det ble gjort funn av en død mann i en myr tirsdag. Vi er foreløpig ikke i stand til å si om mannen er blitt utsatt for noe kriminelt, og foreløpig etterforsker vi saken som et mistenkelig dødsfall, sier lensmann Bjørn Hoff til rb.no i 23.15-tida tirsdag.

Han bekrefter at han har fått bistand fra etterforskere og teknikere fra Romerike politidistrikt.

– Vi har nå fått bistand fra politiet i Lillestrøm. Vi skal sammen håndtere etterforskningen de nærmeste dagene, sier Hoff.

Politiet avventer nå den foreløpige obduksjonsrapporten. Den kan trolig gi noen av de første svarene allerede onsdag ettermiddag.

RB var i kontakt med politiadvokat Jon Aga ved 10.30-tida onsdag ettermiddag. Politiet kan foreløpig ikke gi noen svar på hvem den døde er, eller dødsårsaken, men politiet tror ikke det ligger noe kriminelt bak dødsfallet.

Mann etterlyst i forrige uke

3. mai forlot 29 år gamle Mariusz Mikolaj Grzyb en bolig i Gjerdrum. Siden har han ikke gitt lyd fra seg.

I forrige uke gikk politiet ut bredt med en etterlysning av mannen, blant annet gjennom Romerikes Blad og andre medier.

Politiet tror nå at det kan være den savnede polakken som ble funnet i et skog- og myrområde i Gjerdrum.

– Vi kan foreløpig ikke bekrefte at det er den savnede, men funnet ble gjort i forbindelse med etterforskningen av savnetsaken. Vi har ingen fullverdig identifikasjon, men så langt tyder det på at det kan være den savnede. Det er en mannsperson som er funnet, og signalementet stemmer overens, sier Hoff.

Fikk inn flere tips

I etterkant av etterlysningen i forrige uke har politiet i Nannestad og Gjerdrum mottatt en rekke tips i saken.

Et konkret tips skal ha ledet etterforskerne inn i skogområdet der de tirsdag gjorde funnet av den omkomne.

Selve funnet skjedde i nærheten av Ringdalsvegen, en vei som leder inn mot det populære turmålet Ringdalshytta.

– Der er det flere myrområder. De konkrete opplysningene vi hadde fått, gjorde at vi tirsdag satte i gang et konkret søk etter en antatt omkommet person. Vi fikk et helikopter opp i lufta, og gikk også manngard langs bakken. Helikopteret rapporterte inn funn av en mann som lå i et myrområde, sier Hoff.

– Kan dere nå si noe om hvor lenge han kan ha ligget der?

– Nei, men det tyder på at han kan ha ligget der noen dager, svarer han.

– Men dere vet om han kan ha ligget der siden 3. mai eller om det bare er snakk om et par dager?

– Det er foreløpig vanskelig for oss å si noe konkret om det, men forhåpentligvis kan vi meddele mer om dette onsdag, sier Hoff.

Ingen fast bostedsadresse

Ifølge etterlysningen politiet sendte ut fredag, er det ingen sikker observasjon av den savnede polske statsborgeren etter 3. mai i år, men han kan muligens ha vært i Oslo etter dette.

Forut for forsvinningen var han gjentatte ganger i området Røa i Oslo.

Grzyb er håndtverker, og snakker ikke norsk. Han har heller ingen fast bostedsadresse i Norge.

– Det er familien som har opplyst at han skal ha hatt tilhold i boligen i Gjerdrum, sier politiadvokat Jon Aga i Romerike politidistrikt til RB i forrige uke.