Mann (62) omkom i kollisjon

OMKOM: En person er bekreftet omkommet etter en trafikkulykke på fylkesvei 170 ved Røytjern i Aurskog-Høland. BEGGE FOTO: ANDERS SANDBU

OMKOM: En person er bekreftet omkommet etter en trafikkulykke på fylkesvei 170 ved Røytjern i Aurskog-Høland. BEGGE FOTO: ANDERS SANDBU

Artikkelen er over 5 år gammel

En person er bekreftet omkommet etter en trafikkulykke på fylkesvei 170 mandag ettermiddag.

DEL

Politiet fikk melding om at to biler hadde kollidert på fylkesvei 170 ved Røytjern ved Bjørkelangen i Aurskog-Høland kommune ved 15.30-tiden mandag.

Ved 17-tiden ble en person bekreftet omkommet.

– En person er erklært død, opplyste operasjonsleder i Romerike politidistrikt, Ola Magne Mæle.

Ved 20-tiden samme kveld opplyser den samme Mæle at den omkomne er en 62 år gammel mann fra Nes.

Personen i den andre bilen skal ifølge operasjonslederen ha kommet uskadd fra ulykken.

Ukjent årsak

Han kan foreløpig ikke si mer om årsaken til ulykken.

Analysegruppa til Statens vegvesen er nå på stedet.

Veien var stengt en tid etter ulykken, men er nå åpnet igjen.

– Kjørte etter forholdene

Et vitne på stedet forteller at den omkomne kjørte etter forholdene og holdt en fart på kun 50-60 km/t i området. Men etter hvert skal sjåføren, som kjørte i retning Bjørkelangen, ha begynt å skjene mer og mer ut mot autovernet.

– Han kjørte langs autovernet over en strekning på rundt 30 meter. Det røk av veikanten, og det slo gnister av autovernet. Så kolliderte han med en bil som kom fra Bjørkelangen, samtidig som sjåføren også kjørte inn i berget, forteller vitnet – som kjørte i bilen bak bilen den omkomne kjørte.

Vitnet gikk bort til ulykkesbilen, samtidig ringte kona politiet.

– Politiet kom raskt

Vitnet roser politiet og de andre hjelpemannskapene for rask utrykning.

– Politiet var her meget raskt – jeg vil anslå i løpet av 10-12 minutter. Jeg ser ikke for meg at de kunne ha vært her noe raskere, sier han.

Mannen kjører på fylkesveien jevnlig, og mener veien i seg selv holder en grei standard. Problemet er en rekke krappe svinger, samt dårlig sikt.

– Holder du deg til normal fart, er det ikke noe problem å kjøre her. Det finnes verre veier enn dette, men svingene her er veldig skarpe og burde vært rettet ut. Og det er dårlig sikt, påpeker han.

– Kommunen skal sende brev til vegvesenet

Ordfører i Aurskog-Høland, Jan Mærli (Ap), som selv var i området da den siste ulykken skjedde, merker seg nå at det i løpet av to måneder har skjedd tre dødsulykker i området.

– Man kan sette i gang tiltak, men spørsmålet er hva som er årsaken til ulykkene. Ofte er det høy hastighet. Og lager man veien enda finere, blir ikke hastigheten noe mindre. Vi som kjører her daglig, ser at det til dels kjøres med stor hastighet, sier ordfører Jan Mærli (Ap) i Aurskog-Høland kommune.

Han forteller at vegvesenets havarikomité har vært på plass på alle de tre ulykkesstedene i området den siste tiden.

– Også i de oversiktene kommunen sender ut, over områder der vi mener det trengs utbedringer, er et par av disse stedene nevnt. I løpet av uka vil kommunen sende et brev til Statens vegvesen, der vi ber dem plassere ulykkesskilt i de skarpe svingene for å varsle om faren i disse områdene, forteller Mærli.

Artikkeltags