– Man kan fort ende som fotgjenger

FREKT: Flere av bilistene som sto i kø etter et trafikkuhell på E6 valgte å snike forbi køen i havarifeltet. FOTO: REMI PRESTTUN

FREKT: Flere av bilistene som sto i kø etter et trafikkuhell på E6 valgte å snike forbi køen i havarifeltet. FOTO: REMI PRESTTUN

Artikkelen er over 5 år gammel

Etter et trafikkuhell på E6 torsdag ettermiddag dannet det seg noe kø før avkjøringen til Berger. Da fant flere bilister det for godt å snike seg forbi i havarifeltet.

DEL

– Noen finner på utrolig mye rart når det oppstår kø, sier operasjonsleder i Romerike politidistrikt, Øyvind Strømsborg.

Han forteller at politiet overhodet ikke setter pris på slik oppførsel, og at de som velger slike uortodokse løsninger på køkjøringen kan straffes hardt.

– Man kan fort ende som fotgjenger, slår operasjonslederen fast.

– Noen mener de kan bryte loven

– Det er alltid noen som mener at de har såpass dårlig tid at de har lov til å bryte loven når de står i kø, sier Strømsborg som forklarer at køen som oppsto etter uhellet ved Berger torsdag ettermiddag ikke var av den verste sorten.

– Dette skjedde etter at rushtrafikken hadde gitt seg og trafikken gikk greit i et felt.

Ulykken som hendte ved avkjøringen til Berger på E6 var relativt udramatisk. Strømsborg forklarer at det var en mann i 70-årene fra Østfold som hadde havnet utenfor veien.

– Han kjørte av veien og tok med seg et skilt. Han var en tur innom legevakta for en sjekk, men han er ikke skadet, sier operasjonslederen.

– Ikke uvanlig

At bilister som står i kø finner på smarte løsninger for å unngå den saktegående trafikken er ikke et uvanlig syn, opplyser Strømsborg.

– Som sagt finner folk på utrolig mye rart. Alt fra å snu til å henge seg på utrykningskjøretøyer. At noen også benytter seg av veiskulderen er ikke uvanlig, sier han før an hortsetter.

– Det er ulovlig, og man kan miste lappen. Mer er det ikke å si om den saken, slår han fast.

**Nederst i artikkelen kan du se en video som viser hvordan det dannet seg glanekøer på E6 etter en ulykke på Skedsmovollen for noen dager siden.**

Artikkeltags