Lite lekker myggnetthatt

STILIG? Myggnetthatten holdt absolutt myggen unna hode og hals, men jeg følte meg ikke akkurat lekker med den på. FOTO: MARIUS NYHEIM KRISTOFFERSEN

STILIG? Myggnetthatten holdt absolutt myggen unna hode og hals, men jeg følte meg ikke akkurat lekker med den på. FOTO: MARIUS NYHEIM KRISTOFFERSEN

Artikkelen er over 9 år gammel

Et godt råd for deg som overhodet ikke bryr deg om utseende: myggnetthatt med skjerm.

DEL

Denne testen har flere sider som påvirker totaldommen: hva som beskytter hele deg fra mygg, hva som beskytter hode og hals mot mygg, og hva du vil vise deg offentlig med.

Litt trang

Man kan ikke unngå å nevne både funksjonalitet og utseende i tilfellet med myggnetthatten.

For det første er hatten litt trang, noe som selvfølgelig kan være tilfeldig. Jeg vet helt ærlig ikke om det finnes flere størrelser. Når det er sagt så har jeg også ganske stort hode.

Hatten fungerer som den skal, ingen mygg slapp inn gjennom nettingen, som visstnok også skal holde knott unna. Fin liten bonus. Hatten har ellers plastikk foran øynene så du skal se bedre, noe som kommer godt med.

Har du gode tips i kampen mot myggen? Diskuter nederst i saken!

Ikke akkurat trendy

Utseende er derimot det som drar testen ned. Militærgrønn er for så vidt flott i skog og mark, men man ser ut som en birøkter på ville veier. Jeg føler meg også litt innestengt når plastikken og nettingen er såpass tett innpå ansiktet. Om du derimot ikke plages av det, så finnes det faktisk myggjakke – du kan altså utvide stilen til et antrekk.

Konklusjon: Litt vanskelig å gjøre en totalvurdering siden hatten bare beskytter hode og hals. Siden du uansett må finne noe annet til resten av kroppen, så går jeg nok heller for noe som redder hele meg fra mygg.

Flere har kontaktet meg med gode råd i det siste. En kollega kan fortelle at han har en venn som hengte opp fuglekasser i hagen på hytta, til fluesnappere. Denne fuglen spiser mygg, og dermed forsvant problemet!

Artikkeltags