Lette etter savnede – nå er de siktet for drap

Undersøkelser: Politiet driver fortsatt tekniske undersøkelser på det antatte åstedet for drapet. Foto: Tom Roger Hæhre

Undersøkelser: Politiet driver fortsatt tekniske undersøkelser på det antatte åstedet for drapet. Foto: Tom Roger Hæhre

Artikkelen er over 5 år gammel

Begge de to mennene deltok i leteaksjonen etter den savnede Frank André Gundersen (31). Nå er de siktet for ha drept 31-åringen.

DEL

Frank André Gundersen (31) ble sist sett mandag 5. mai eller tirsdag 6. mai da han gikk langs Sjølivegen i retning Joker-butikken i Skogbygda i Nes.

Ti dager senere ble det igangsatt leteaksjon etter 31-åringen, uten resultat. Nå mener politiet at Gundersen er drept. To menn i 20-årene er siktet for drap eller medvirkning til drap.

– Vi har pågrepet de siktede på skjellig grunn til mistanke. Mer kan jeg ikke kommentere, sier politiadvokat i Romerike politidistrikt, Haris Hrenovica

– Er Frank André Gundersen funnet?

– Det kan jeg ikke kommentere, sier Hrenovica.

De to siktede ble mandag varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon. Begge nekter straffskyld.

I slekt

De to siktede mennene er ifølge forsvarerne både sjokkert og fortvilet etter siktelsen. Den ene mannen er i familie med Gundersen. De to skal ha stått hverandre nær.

– Han er helt fortvilet. Han forteller til meg at han ikke har noe med dette å gjøre. Han opplever det svært tungt i og med at dette er en person han er veldig glad i. De er gode venner, sier forsvarer Tarjei Ræder Breivoll.

Den andre mannen skal ha blitt kjent med Gundersen den siste tiden.

– Min klient stiller seg uforstående til siktelsen. Han kjenner medsiktede, de har kjent hverandre en årrekke. Han har blitt kjent med den savnede den siste tiden, sier forsvarer Linda Ellefsen Eide.

Begge de siktede skal ha deltatt i leteaksjonen etter Gundersen. Den siktede slektningen skal blant annet ha delt savnetmeldingene på Facebook og oppfordret venner til å ta kontakt med politiet om de hadde opplysninger. Også den andre mannen som er siktet i saken, har deltatt i leteaksjonen. Leteaksjonen ble igangsatt 15. mai.

– Han har vært bekymret for og lett etter den savnede. Han har på eget initiativ tatt kontakt med politiet og bistått i forsvinningssaken. I den forbindelse ble han pågrepet i saken, sier Ellefsen Eide.

Hun legger til at hennes klient vil samarbeide med politiet om å finne den savnede.

Under etterforskning

Politiet mener de to mennene har tatt livet av, eller medvirket til å ha drept, Gundersen en gang i tidsrommet 2.–5. mai.

Ellefsen Eide bekrefter overfor Romerikes Blad at hennes klient skal ha vært sammen med Gundersen i den perioden han forsvant.

Ifølge politiadvokat Haris Hrenovica drives det fortsatt både tekniske og taktiske undersøkelser.

– I og med at etterforskningen er på et tidlig tidspunkt, så kan jeg ikke gå mer konkret inn på bevisene. Vi legger ned store ressurser for å komme til bunns i dette, sier Hrenovica.

Gundersen er opprinnelig fra Hadsel i Vesterålen og var på besøk i Nes da han forsvant.

Artikkeltags