Leies ut til sex for narkotika

SMS-BESLAG BEKREFTER: Under narkoaksjoner har politiet beslaglagt tekstmeldinger som dokumenterer det kyniske spillet som foregår i narkomiljøene. ? Dette skjer ikke bare i Eidsvoll eller Hurdal, men på hele Romerike, sier politiførstebetjent Espen Sandvold ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor.Foto: Kay Stenshjemmet

SMS-BESLAG BEKREFTER: Under narkoaksjoner har politiet beslaglagt tekstmeldinger som dokumenterer det kyniske spillet som foregår i narkomiljøene. ? Dette skjer ikke bare i Eidsvoll eller Hurdal, men på hele Romerike, sier politiførstebetjent Espen Sandvold ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor.Foto: Kay Stenshjemmet

Artikkelen er over 4 år gammel

De er narkoavhengige, men har ikke penger til å betale. Flere steder på Romerike låner menn ut kjærestene sine til sex – som betaling for narkotika.

DEL

Skaff deg RB+ og les alt – 5 kroner for 5 uker!

«Jens»: «Om du fikser salg for meg for over 3.000, får du 500 kroner av meg. Hun er klar når som helst.»

«Per»: – Får jeg og en kompis tur eller? Må teste ut varene!

«Jens»: «For 300 kan du få teste 20 min med kondom, eller 10 min k ... og 15 min stripping, med klåing, slikking, hva du måtte ønske. Beste tilbudet jeg kan gi deg, men da får du komme hit alene, eller 1g m 200 kr til bud til deg(...).»

Teksten over er hentet fra en sms-utveksling mellom «Per» (18) og «Jens» (20). Politiet pågrep mennene for narkotikabruk og besittelse, og under aksjonen fikk de mobiltelefonene beslaglagt.

– Tekstmeldingene viser helt klart hva som foregår i narkotikamiljøene. Her ser vi hvordan mennene diskuterer hvor mye den ene skal ha for å leie ut dama si til sex. Tilbake får han penger og stoff, sier politiførstebetjent Espen Sandvold ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor.

Økende tendens

Det lokale lensmannskontoret har sett en økende tendens til at sex tilbys i bytte mot penger eller narkotika. Svært ofte står menn bak, og kjærester og samboere brukes i en byttehandel.

Problemet er mest utbredt blant menn og kvinner i alderen 16–22 år og foregår i første rekke i amfetaminmiljøet.

Lensmannskontoret har de siste to-tre årene også sett mange eksempler på jenter ned i 16-17-årsalderen, som er blitt sammen med menn i 30-40-årene – som er amfetaminmisbrukere. Jentene har senere blitt tatt av politiet for narkotikamisbruk.

Sandvold har i tillegg sett flere eksempler på at mennene bidrar til å gjøre jentene avhengige av narkotika, og sørger for å gi dem stoff – mot at de har sex med dem. Nå advares foreldrene.

– Dette skjer ikke bare i Eidsvoll eller Hurdal, men på hele Romerike. Derfor må det advares.

500 kroner med kondom

«Ola»: «Hvis du er på pølsefest, så si ifra om du trenger mus a? For cash. Ei venninne av meg er i pengeknipe.»

Seinere sender han en ny melding:

«500 per person med kondom per time, 1.000 uten per time. Gangbang 5.000 for fem personer. Over fem personer, 7.000 for en hel kveld. Betaling ved henting.»

Dette er et nytt eksempel på en tekstmelding det lokale lensmannskontoret har avdekket under narkoaksjoner det siste året. Sex i bytte mot penger og narkotika er heller ikke fremmed andre steder på Romerike.

– Vi er også kjent med at dette er et fenomen innenfor vår kommune. I mangel av penger bytter personer sex mot narkotika. Det sier mye om desperasjonen for å få tak i stoff og hva avhengigheten gjør med folk, sier politioverbetjent Øyvind Lauritz Kværner ved Ullensaker lensmannskontor.

Kjent fenomen for flere

– Hvor vanlig er dette?

– Det er umulig å tallfeste, men vi er kjent med at det foregår. Det er selvfølgelig bekymringsfullt at man velger å gå til det skrittet.

– Vi har også sett tilfeller av sex i bytte mot narkotika. I fjor hadde vi for eksempel en sak på at ei jente var med på å selge seksuelle tjenester i en byttehandel med samboeren sin, sier politiførstebetjent Erik Reikrås ved Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor.

Også Lørenskog lensmannskontor kjenner til fenomenet.

– Historisk sett er det ikke en ukjent problemstilling, sier politioverbetjent Leif Harboe-Ree.

Tilbake på Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor er Espen Sandvold opptatt av å advare lokalbefolkningen. Advare mot hva narkotikamisbruk kan føre til.

– Narkotika ødelegger folk mentalt og fysisk. De blir desperate etter å få tak i mer stoff, og begår innbrudd, stjeler fra familien og andre desperate ting som oftest er straffbart – alt for penger til mer dop. At folk selger damene sine til sex i bytte mot narkotika, viser hvor langt det kan gå, sier politiførstebetjent Espen Sandvold til Romerikes Blad.

Artikkeltags