Lederen i «Sportsklubbens Fineste» ilagt besøksforbud

SLÅSSING: Under en cupkamp mellom Grorud og LSK våren 2013, dukket det opp en casuals-gruppering fra Vålerenga, hvorpå det hele utartet til håndgemeng.

SLÅSSING: Under en cupkamp mellom Grorud og LSK våren 2013, dukket det opp en casuals-gruppering fra Vålerenga, hvorpå det hele utartet til håndgemeng. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Politiet vant i retten.

DEL

Det som antas å være lederen i casualsgrupperingen Sportsklubbens fineste er ilagt besøksforbud på arenaen og flere utesteder på LSKs kampdager.

Fikk nei i tingretten

Fire menn som politiet mener utgjør kjernen i casualsgrupperingen Sportsklubbens Fineste (SKF), måtte fredag 9. mai møte i Nedre Romerike tingrett.

Årsaken er at Romerike politidistrikt vil gi dem besøksforbud på Åråsen, alle bortebanearenaer og samtlige steder med skjenkebevilling i Skedsmo kommune på dager Lillestrøm spiller fotballkamp.

I tingretten fikk ikke politiet medhold, og anket dermed besøksforbudet til den antatte lederen, til lagmannsretten.

– Vi har fått medhold i lagmannsretten på besøksforbudet. Nå vil vi også sende ankene til de tre andre medlemmene, sier politiadvokat i Romerike politidistrikt Haris Hrenovica.

– Fornøyd

Politiadvokaten forteller til Romerikes Blad at han er meget tilfreds med lagmannsrettens avgjørelse, men understreker samtidig at dommen ennå ikke er rettskraftig.

– Vi er fornøyd og glad for rettens avgjørelse. Når det er sagt så er ikke dommen rettskraftig før om to uker når ankefristen går ut.

Hrenovica forklarer at årsaken til at politiet vil ha besøksforbudet for kjernemedlemmene i SKF er for å bevare sikkerheten til folk som ferdes i gatene når LSK spiller kamp.

– Det er for å beskytte vanlige folk som ferdes på disse stedene på kampdager, sier Hrenovica.

– Ingenting heter SKF

Under rettsmøtet tidligere i mai forklarte frontfiguren i SKF at casualsgrupperingen ikke lenger eksisterer.

– SKF som vennegjeng er ikke noe lenger. Alle er fortsatt venner, men ingenting heter SKF lenger, sa han i retten.

Politiet deler imidlertid ikke SKF-skikkelsens oppfatning.

– Sportsklubbens Fineste eksisterer. Miljøet er derimot splittet med interne stridigheter og noen av de tidligere medlemmene har trukket seg ut, forklarte politibetjent Ørjan Jensen i retten.

Justisdepartementet holder i disse dager på med en lov som vil gjøre det enklere å bortvise risikosupportere fra stadion og området rundt.

– Vi skulle ønske at lovforslaget allerede var vedtatt, det ville gitt oss bredere rammer i kampen mot problemet, uttalte Hrenovica til RB tidligere i år.

Det har ikke lykkes Romerikes Blad å få en kommentar fra mannens advokat.

Artikkeltags