Lagmannsretten gir politiet støtte

TAPTE: Borgarting lagmannsrett frykter at Thien Thi Vo skal forlate landet. FOTO: LISBETH ANDRESEN

TAPTE: Borgarting lagmannsrett frykter at Thien Thi Vo skal forlate landet. FOTO: LISBETH ANDRESEN

Artikkelen er over 7 år gammel

Borgarting lagmannsrett har gitt politiet medhold i saken mot Thien Thi Vo. Retten frykter at Vo skal flykte fra landet. Forklaringen får Vos støttespillere til å reagere.

DEL

– Slik advokaten hennes har referert kjennelsen til meg, så har lagmannsretten gitt politiet medhold på bakgrunn av unndragelsesfare. Det er en begrunnelse jeg ikke skjønner bæret av. hele poenget er jo at hun ønsker å bli i Norge. Hun ville aldri finne på å stikke av. Da hadde hun gjort for evigheter siden. Hun ønsker å være her, og vil ikke ødelegge sin egen sak nå, sier Nittedal-ordfører Hilde Thorkildsen, en av dem som har engasjert seg sterkt i kampen for at Vo skal få bli i Norge.

Hentet av politiet

Etter 12 år i landet ble Thien Thi Vo søndag hentet av politiet og brakt til Trandum sammen med sin mann og sine to barn.

Vo kom til Norge på familiegjenforeningsgrunnlag, men ble skilt etter to år og åtte måneder. Derfor fikk hun avslag på sin søknad om permanent oppholdstillatelse. Hadde det gått tre år før skilsmissen skjedde, hadde hun fått varig oppholdstillatelse.

Kampen har hun imidlertid ikke gitt opp, blant annet fordi datteren som døde to måneder gammel ligger begravet ved Nittedal kirke.

I fjor tapte hun saken om varig oppholdstillatelse.

Onsdag ble Vo framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett. Konklusjonen ble at Vo skulle løslates, men politiet anket kjennelsen på stedet.

I dag kom altså avgjørelsen fra Borgarting lagmannsrett. Politiet ble hørt. Vo tapte.

Vo må dermed bli på Trandum, noe som av retten altså begrunnes med unndragelsesfare.

– Håper noen tar til vettet

Vietnameseren og hennes støttespillere jobber nå med en anke.

– Ankefristen er i dag, forteller Thorkildsen.

– Dere gir ikke opp håpet?

– Nei, her gir vi oss ikke. Vi orker ikke tanken på at hun skal bli sendt ut av landet. Jeg håper noen tar til vettet snart og tror advokaten får synliggjort dette i anken, sier ordføreren.

Advokaten heter Preben Kløvfjell. Han forfatter anken fredag kveld, og det har ikke lykkes rb.no å komme i kontakt med ham.

Imens fortsetter støttespillerne sitt engasjement. Blant annet er det stor oppslutning på Facebook.

Artikkeltags