Lagde flere kilometer kø

AKSJONERTE: Befolkningen i Lørenfallet har sett seg lei på økende trafikk i bygda. Mandag ettermiddag aksjonerte de midt i ettermiddagsrushet. FOTO: MARTIN LUNDSVOLL

AKSJONERTE: Befolkningen i Lørenfallet har sett seg lei på økende trafikk i bygda. Mandag ettermiddag aksjonerte de midt i ettermiddagsrushet. FOTO: MARTIN LUNDSVOLL

Artikkelen er over 6 år gammel

Lørenfallet-befolkningens gå sakte-aksjon skapte kaos i ettermiddagsrushet. – Vi måtte aksjonere, sier velleder.

DEL

Halv fire mandag ettermiddag fylte flere titalls Lørenfallet-beboere det ene kjørefeltet mot Sørumsand og begynte å gå sakte langs fylkesvei 171.

Aksjonen førte til lange køer og trafikken sto i perioder helt stille.

En time etter at aksjonen var over gikk fortsatt trafikken sakte på strekningen fra E6 ved Frogner til Lørenfallet.

Protest mot tungtransport

Dette som en protest på at det er varslet enda mer tungtrafikk gjennom bygda der skolebarn ferdes hver eneste dag.

– Vi så oss nødt til å gå til aksjon. Særlig etter opplysningene om at vi har enda mer tungtrafikk i vente på veiene våre, sier velleder Hilde Beate Tyrum.

Naboene reagerer sterkt på at nabobygda Nes vil sende tungtrafikk fra et massedeponi på Frøyhov gjennom Lørenfallet, der trafikken allerede utgjør stor trussel mot skolebarn.

Politiet var varslet

Politiet var klar over aksjonen og valgte å ikke gripe inn.

– Vi ble varslet av Sørum lensmannskontor om at det ville være en demonstrasjon i Lørenfallet. Det ble vurdert å ikke iverksette tiltak mot dette, sier operasjonsleder Terje Skaftnes i Romerike politidistrikt.

Operasjonslederen forteller at politiet var orientert om at befolkningen ville gå 500 meter på fylkesveien. Noen få skal ha ringte politiet og klaget på aksjonen.

Artikkeltags