Knust etter bildrapet på faren

DREPT: Det var Jeff Mwangi Kwirikia (54), faren til Stella Mwangi, som ble kjørt ned og drept på Dal i Ullensaker tirsdag ettermiddag. Her er far og d atter sammen med Noman Nubashir under fjorårets «Skal vi danse».FOTO: DMITRY K. VALBERG

DREPT: Det var Jeff Mwangi Kwirikia (54), faren til Stella Mwangi, som ble kjørt ned og drept på Dal i Ullensaker tirsdag ettermiddag. Her er far og d atter sammen med Noman Nubashir under fjorårets «Skal vi danse».FOTO: DMITRY K. VALBERG

Artikkelen er over 5 år gammel

Stella Mwangi er knust etter at faren ble kjørt ned og drept. Samtidig snører nettet seg nå sammen for sjåføren som stakk fra stedet.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Torsdag morgen jakter politiet fortsatt på sjåføren som tirsdag ettermiddag kjørte ned og drepte Jeff Mwangi Kwirikia (54) – faren til fjorårets Gran Prix-vinner Stella Mwangi.

Ulykken skjedde i et veikryss på Trondheimsvegen ved Dal. Sjåføren stakk fra stedet etter ulykken. Nettet har imidlertid begynt å snøre seg sammen for gjerningspersonen, som beskrives som en mann i 20-30-årene. Politiet skal blant annet ha sikret seg overvåkningsbilder av ulykkesbilen fra Dal stasjon.

– Denne saken skal vi løse. Det er bare spørsmål om når. Jeg vil derfor nok en gang oppfordre sjåføren om å melde seg. Det er spesielt viktig for de pårørende, sier Ullensaker-lensmann Morten Huse.

– Har det jævlig

Stella Mwangi er knust etter tapet av faren.

– Hun har det helt jævlig. Stella var veldig tett knyttet til faren, sier Per Rogstad, artistens kommende svigerfar.

Stellas forlovede, Tom Roger Rogstad, var i Los Angeles da ulykken skjedde. Han satte seg på flyet hjem til Norge ved 19-tida i går kveld.

I mellomtiden har blant annet den kommende svigerfaren tatt seg av Grand Prix-stjernen. Han besøkte Stella i går ettermiddag.

– Hun er naturlig nok veldig preget av det som har skjedd. Hun er mest opptatt av sorgen over tapet av faren, ikke jakten på sjåføren som stakk av, sier han.

– Sprudlende

Rogstad kjente også faren til Stella. Han beskriver 54-åringen som en utadvendt og sprudlende mann, som det var lett å bli glad i.

– Han var så glad i livet. Han tullet mye, men kunne også være alvorlig. Stella har arvet mye fra faren sin, sier Rogstad.

Han beskriver far-datter-forholdet som nært og varmt.

– Jeff var utrolig stolt av Stella. Han gledet seg utrolig mye over suksessen hennes, sier han.

Kolleger i sjokk

Stellas far jobbet som morsmålslærer i Swahili på Skogmo skole i Ullensaker. 54-åringen var på skolen bare timer før han ble kjørt ned på Trondheimsvegen.

Rektor Ingar Døhlen leste om dødsfallet i media.

– Vi mottok nyheten med stor sorg og sjokk, sier han.

Skolen gjennomførte i går en minnestund for 54-åringen.

Rektoren beskriver Jeff som en gledesspreder, som fikk uvanlig god kontakt med elevene sine.

– Han var en mann med et utrolig godt humør, sier Døhlen.

– Formildende å melde seg

Både Rogstad og rektor Døhlen oppfordrer nå ulykkessjåføren om å melde seg.

– Han har alt å tjene på å melde seg. Han kommer til å bli tatt før eller seinere, sier Rognstad.

Ifølge politiadvokat Haris Hrenovica i Romerike politidistrikt er det utvilsomt straffeskjerpende å ikke stoppe etter en ulykke.

– Etter loven plikter man å melde ifra. Men det er ikke uvanlig å forsøke og unndra seg straffeforfølgelse. Sett fra politiets side vil det fortsatt kunne være en formildende omstendighet om han melder seg, sier politiadvokaten.

Sjekket verksteder

Politiet har gått systematisk til verks for å ta gjerningspersonen.

– Vi mener vi har sikret oss både video og vitneobservasjoner som tilsier at bilen har kommet fra Dal stasjon og krysset jernbanen, før den har fortsatt oppover Trondheimsvegen, sier Morten Huse.

Ifølge Ullensaker-lensmannen har politiet også sjekket opp verksteder og bilglassfirmaer.

– Vi tror det dreier seg om en Peugeot Partner eller en Citroën Berlingo. Vi søker derfor i bileierregisteret for å sjekke hvem som kan være aktuelle bileiere – både lokalt og i andre aktuelle områder, forteller Huse.

– Dersom noen har sett en slik bil i området rundt Dal ved 14-tida torsdag, må de ikke nøle med å ta kontakt. Tips fra publikum er nøkkelen, og de kan gis anonymt. Vær også oppmerksom på om personer som normalt kjører en slik bil ikke lenger bruker den, legger lensmannen til.

Artikkeltags