Kjørte på jente (10) og stakk av fra stedet

STAKK AV: Det var i fotgjengerfeltet i Stillverksveien i Lillestrøm at den 10 år gamle jenta ble kjørt ned av en bilist søndag ettermiddag. Mannen som kjørte bilen skal ha sagt at han bare skulle parkere bilen i etterkant, men i stedet stukket av fra ulykkesstedet.

STAKK AV: Det var i fotgjengerfeltet i Stillverksveien i Lillestrøm at den 10 år gamle jenta ble kjørt ned av en bilist søndag ettermiddag. Mannen som kjørte bilen skal ha sagt at han bare skulle parkere bilen i etterkant, men i stedet stukket av fra ulykkesstedet. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel

Mannen hevdet at han bare skulle parkere bilen.

DEL

En 10 år gammel jente fra Lillestrøm ble søndag ettermiddag fraktet til legevakta i Lillestrøm etter at en bilist kjørte på henne da hun krysset fotgjengerfeltet ved Shell-stasjonen Lillestrøm.

På vei til venninner

Jenta som var på vei for å leke med noen venninner i nærheten, hadde med seg en sykkel da hun ble truffet av bilen i fotgjengerfeltet i Stillverksveien. Hvorvidt hun satt på sykkelen eller gikk selv da bilen traff, er foreløpig uklart.

Besteforeldrene til den 10 år gamle jenta ble kontaktet straks etter ulykken, og bestefaren forteller at jenta skreik og var veldig redd da hun ringte. Vitner skal også ha forklart at bilen kom veldig høy fart før den traff jenta.

– Bilen skal ha kommet i høy fart mot fotgjengerfeltet, men heldigvis fikk den bremset opp en god del før den traff barnebarnet vårt. Hun har vært hos legevakta, og heldigvis var det bare snakk om skrubbskader, men det som er forferdelig er jo at bilisten stikker fra stedet etterpå, sier han.

– Sa han skulle parkere

Etter at ulykken inntraff skal bilisten ha stoppet og pratet noen få ord med jenta før han hevdet at han måtte parkere bilen. Til tross for at flere vitner skal ha bedt han bli på stedet, var mannen fast bestemt på at han skulle kjøre bort på stasjonen å parkere bilen. Mer så de ikke til han.

– Han sa han skulle parkere bilen for så å komme tilbake, men vi så aldri noe mer til han. Heldigvis hadde snartenkte vitner notert seg bilnummeret, og politiet etterlyste bilen med en gang, forteller bestefaren.

– Fant bilen i Oslo

Operasjonsleder ved Romerike politidistrikt, Trond Aune, opplyser til rb.no at de foreløpig ikke har pågrepet noen i saken, men at politiet i Oslo har funnet bilen.

– De har snakket med en mann som hevder han bare har lånt bilen som vitner har forklart kjørte på jenta i Lillestrøm. Han nekter for forholdet, og hvorvidt det er han eller en annen som har kjørt bilen på det aktuelle tidspunktet vil etterforskningen vise, sier Aune.

– Trist opplevelse

Den 10 år gamle jenta fra Lillestrøm er nå tilbake hos besteforeldrene i Lillestrøm, og har det etter forholdene bra. Men selv om bestefaren er glad for at det tross alt gikk veldig bra med barnebarnet sitt, synes han det er forferdelig trist at noen velger å stikke fra ulykkesstedet.

– Det ligger langt under normal forståelse å stikke av fra en slik hendelse, og jeg kan ikke skjønne annet enn at de som gjør det må ha urent mel i posen. Heldigvis gikk alt bra til slutt denne gangen, og jenta vår har taklet det hele veldig bra, sier han.

Også på morgenen i dag skal en bil ha kjørt ned en syklist på Romerike. To personer er pågrepet for den hendelsen.

Artikkeltags