– Kjørte i ruset tilstand med gassflasker i bilen

I GRØFTA: MEd gassflasker i bilen mistenker politiet føreren av den røde varebilen for å ha kjørt i ruset tilstand og forårsaket ulykken på riksvei 35 mellom Gardermoen og E6. FOTO: ESPEN BOLSTAD

I GRØFTA: MEd gassflasker i bilen mistenker politiet føreren av den røde varebilen for å ha kjørt i ruset tilstand og forårsaket ulykken på riksvei 35 mellom Gardermoen og E6. FOTO: ESPEN BOLSTAD

Artikkelen er over 7 år gammel

Motorveien fra Gardermoen ble sperret i begge retninger etter kollisjon. Brannvesenet måtte sikre gassflasker i en av bilene.

DEL

Ved 22-tida torsdag kveld ble en bil påkjørt av en annen bil på riksvei 35 mot E6 fra Gardermoen.

– Den ene bilen har rett og slett blitt påkjørt av en varebil som etter kollisjonen veltet og havnet i grøfta, opplyser operasjonsleder Øyvind Strømsborg i Romerike politidistrikt.

Han forteller at politiet mistenker føreren av varebilen, en 36 år gammel dansk statsborger, for å ha kjørte i ruset tilstand.

– Det er ille nok å kjøre i ruset tilstand. Å ha gassflasker i bilen samtidig er ingen heldig kombinasjon. Vi får være glad dette gikk bra, sier Strømsborg.

Gassflasker i bilen

I bilen til 36-åringen ble det nemlig oppdaget flere gassflasker. Noen med oksygen og noen med acetylen. Dermed ble motorveien stengt i begge retninger mens brannvesenet sikret gassflaskene.

Brannvesenet opplyser til RB kort tid etter ulykken at de har kontroll på situasjonen.

– Det som kan skje med acetylen på en flaske etter en slik kollisjon er at det igangsettes en spalteprosess som gjør flaskene varmere og trykket høyere. I verste fall kan føre til en eksplosjon. Derfor måtte vi få sjekket ut at flaskene ikke ble varmere, sier Helge Andresen ved brannvesenets 110-sentral.

Da Romerikes Blad var på ulykesstedet ved 23.30-tida var brannvesenet reist og veien åpnet i begge retninger igjen.

Lette etter ruskjøreren

Politiet tror de allerede ved 22-tida fikk melding om den røde varebilens uvanlige kjøring.

– Vi fikk melding om vinglete kjøring langs E6 ved Kløfta og var derfor på leting etter det som etter all sannsynlighet er denne bilen, sier operasjonslederen.

Føreren ble fraktet til legevakta for en utvidet blodprøve før det bar rett i arresten.

Sjåføren i den andre bilen av ulykken slapp fra ulykken uten skader. Det samme gjorde dansken.

Tips Oss
Tlf: 63 80 00 00 E-post: tips@rb.no SMS/MMS: RBTIPS til 2005

Artikkeltags