Kjøpt for 15 mill., solgt for 21 mill.

Artikkelen er over 12 år gammel

Næringseiendommen på Berger ble solgt for 15 millioner i sommer. Nå selges den på nytt - for 21 millioner.

DEL

Det er hett i tomtemarkedet på Berger. Eiendommen som nå er solgt er på 19 mål og tilhørte inntil i sommer Sharifs Dekksenter. De kjøpte den på slutten av 1990-tallet og kunne innkassere en gevinst på ni millioner da de kvittet seg med den i sommer for å flytte inn i nye lokaler nærmere E6. Nå er det styreleder Helge Torp Såheim i Birkelunden Invest AS som er vinneren. Han kjøpte av Sharif for drøyt 15 millioner, som resultat av en opsjonsavtale inngått ved juletider i fjor, og har knapt rukket å overføre kjøpesummen til dekkbaronen før han nå selger den videre for 21 millioner kroner. At investeringen skulle bli så god på så kort tid hadde han ikke regnet med.

– Vår tanke var å bygge et utleiebygg på tomta og har overhodet ikke jobbet for å selge den, sier Såheim til RB.

– Men nå fikk vi en pris som er såpass god at vi er komfortable med å selge.

Logistikk og lager

Kjøperen er det nystartede selskapet Bulk Eiendom Berger AS som eies av en gruppe investorer i selskapet i Oslo-firmaet Behren AS. Styreleder er Peder Nærbø.

– At vi betaler såpass mye mer for tomta enn den ble solgt for i sommer skyldes spesielle forhold. Tomta vil løse et lokaliseringsproblem for en av våre forretningspartnere, sier han.

Behren AS driver drift og utvikling av eiendommer innenfor logistikk- og lagervirksomhet og har eiendommer blant annet i Ålesund, Trondheim og Bergen. Hvem som blir leietaker på den nykjøpte Berger-tomta kan Nærbø foreløpig ikke røpe.

– Vi har et konkret alternativ for eiendommen, men kommer likevel til å annonsere den for å se om vi kan finne andre interessenter i tillegg, sier han.

Vil kjøpe mer

Nærbø understreker at det ikke er aktuelt å selge tomta, men å utvikle den for utleie. Selv om det ikke er endelig avklart hvem som flytter inn på eiendommen er det på det rene at det vil bli et selskap innenfor lager- og logistikk.

– Eiendommen er også regulert for handel. Vi har imidlertid ikke funnet handelsbedrifter som vil inn der. Det er tydeligvis for tidlig for slik virksomhet på Berger. Ingen vil være først, konstaterer Nærbø.

Eiendommen på Berger er den andre handelen Nærbøs selskap har gjort på Romerike i løpet av kort tid. 1. november overtok de Farex-eiendommen på Lindeberg. Og det kan bli mer.

– Vi har for øyeblikket tre prosjekter vi leter etter lokalisering til. Ett på 20.000, ett på 35.000 og ett på 5.000 kvadratmeter. Vi er veldig interessert i grunneiere som har områder til salgs. Det er først og fremst fra Berger og nordover langs E6 til Gardermoen vi ser etter areal. De må ikke nødvendigvis være ferdig regulert heller, sier han.

Artikkeltags