Hunden Gismo fikk et ublidt møte med ulven hjemme på gårdsplassen til Espen Eriksen og Heidi Aastad i Aurskog i går kveld.

– Gismo måtte til dyrlegen og sy flere sting ved halefestet etter den skremmende opplevelsen, forteller Øyvind Eriksen til Indre Akershus Blad.

Espens far hjalp til med å få den over 60 kilo tunge rottweileren til dyrlegen i går kveld, og beskriver ulveangrepet som «veldig utrivelig».

Espen reagerte på et hyl han aldri hadde hørt maken til. Da han tittet ut av vinduet, så han Gismo komme løpende mot huset med to ulver i hælene. Oppe på verandaen stod rottweilertispa Chevy og hylte. Espen reagerte spontant, løp ut på verandaen, hoppet over rekkverket, skreik og vifta med armene.

– Jeg ville jage dem unna!

Først da han var to-tre meter fra basketaket, slapp ulvene tak i bikkja. Da var de kommet helt inn på plenen.

– Ulvene virket ikke redde i det hele tatt. De trakk seg bare rolig unna og tuslet ned til veien. Jeg heiv meg på firhjulingen og satte etter dem, for jeg ville jage dem lenger av gårde. Da luntet de videre inn i skogen, forteller Espen Eriksen.

– Det var ingen hyggelig opplevelse, særlig med tanke på at vi både har små unger og bikkjer her.

Datteren Nicoline pleier å sove i vogna ute på den samme plenen hvor ulveangrepet skjedde, men nå vet ikke Espen riktig om han tør å la henne sove formiddagsluren sin der lenger.

Han beskriver den ene ulven som mye større enn den andre.

– Den minste av dem var likevel høyere enn rottweileren min. Der møtte Gismo virkelig sin overmann.

– Ikke et pent syn

Øyvind Eriksen tror at Gismo ønsket å beskytte tispa og menneskene sine, og at det var derfor han gikk mot ulvene da han så dem nede på veien.

I dag er rottweileren pjusk.

– Han ble lagt i narkose i går kveld, og har fått mye medisiner. Det er vel derfor, sier Espen Eriksen.

– Bittet var ikke noe pent syn. De har tatt tak like ved halefestet, og vi hadde blodspor rundt i hele stua i går kveld, og i bilen ble det en stor dam. Han blødde fælt.

– Har dere sett ulv i traktene før?

Leieboeren så ulv på jordet i forfjor. Jeg tror de følger et trekk over dalen her nede, sier Espen Eriksen.