Fredag kveld ga Fylkesmannen i Oslo og Akershus såkalt skadefellingstillatelse på én ulv i Nannestad.

Fellingstillatelsen gjelder også for Nittedal, Gjerdrum, Eidsvoll og Hurdal.

21 sauer drept

Bakgrunnen for fellingstillatelsen er at minst 21 sauer ble drept av ulv i Nannestad i slutten av forrige uke.

– Sauene ble funnet fredag, men det viser seg at de ble drept onsdag eller torsdag. Det er gitt en fellingstillatelse i fire dager som går ut ved midnatt natt til onsdag, sier rådgiver Christian Hillmann i miljøvernavdelingen hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus til Romerikes Blad.

Det er Nannestad kommune som organiserer jakta i Romeriksåsene.

– Har man ikke funnet ulven før den tid, stopper jakta. Kommer det nye observasjoner og skader, vil vi kunne utvide perioden for tillatelsen, sier rådgiveren.

Jaktlaget avventer

Skadefellingsleder Einar Vollaug i Nannestad sier til Romerikes Blad at det kommunale jaktlaget foreløpig ikke har funnet noen ulv i Romeriksåsene.

– Vi har jaktet i helga, men ikke funnet noen ulv. Nå avventer vi eventuelt flere observasjoner. Det er ikke slik at vi bare går ut i skogen og leiter etter ulven. Det er nytteløst, sier Vollaug til Romerikes Blad.

Det kommunale jaktlaget i Nannestad består av åtte personer.

– I tillegg samarbeider vi med jaktlag i de andre kommunene hvor fellingstillatelsen også gjelder. Flere jaktlag står stand by, sier skadefellingslederen.

– Fryktelig tragisk

Statssekretær Erling Grimstad i Landbruksdepartementet sier det er viktig å få tatt ulven så kjapt som mulig.

– Dette er fryktelig tragisk for de som er rammet, men heldigvis er det gitt fellingstillatelse. Det er nå viktig at det settes inn tilstrekeklig med ressurser. Vi har mange eksempler på at det er vanskelig å få felt disse dyrene, sier Grimstad til Romerikes Blad.