Det gikk neppe upåaktet hen blant strømlingene som var til stede at Stoltenberg sa det var hyggelig å være i Lillestrøm da han lørdag ettermiddag besøkte Strømmen Storsenter.

Mange merket seg nok også at statsministeren utropte Jessheim til egen kommune da han litt tidligere på dagen snakket til de frammøtte på Lilletorget på Jessheim – som altså ligger i Ullensaker kommune.

LES OGSÅ: Når man ikke vet hvor man er, bør man holde seg hjemme!

– En forsnakkelse

Statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen fulgte Jens Stoltenberg på lørdagens valgkampåpning i Akershus. Han forsikrer at statsministeren er godt kjent både på Romerike og i landet for øvrig.

– Dette må ha vært en forsnakkelse. Slikt kan jo skje, selv om han er godt forberedt. Og han hadde et ganske tett program, sier Stoltenbergs nærmeste medarbeider.

– Er det viktig at stedsnavn og sånt blir riktig?

– Ja, det er klart. Men jeg la faktisk ikke merke til at han sa Jessheim kommune ...

– ... Han sa det, og ikke bare én gang ...!

– Hmmm, det må ha vært en glipp. Jens har reist landet rundt i 30 år, og jeg kan forsikre at han vet veldig godt hvor han er til en hver tid, slår Giæver Eriksen fast.

– Så du har ingen planer om å gi ham kartbok eller GPS til jul?

– He-he, nei, det trenger han ikke!

– Ta et geografikurs!

Tidligere administrasjonsminister og LO-topp Nils Totland fra Fet er ikke så sikker.

– Jeg tror nesten jeg må anbefale statsministeren et kurs i geografi etter dette besøket! ler Totland, som i farten ikke kan komme på at han selv har gjort lignende blemmer.

– Men jeg skjønner jo at det er fort gjort. Dette er kanskje så enkelt som at man knytter stedet man er på opp mot det naturlige sentrumet – og i Ullensaker er det Jessheim, mens det er Lillestrøm i Skedsmo, sier han – og legger til:

– Vi får iallfall være glad for at Lillestrøm vant kampen på søndag. Det spørs imidlertid om Stoltenberg har fått med seg det, for fotball har han ikke greie på!

Høyhetene og drittsekken

Tidligere miljøvernminister Thorbjørn Berntsen, nå bosatt i Blaker, kommer ikke i farten på at han har trodd han har vært et annet sted enn han faktisk har vært.

– Jeg har sikkert surra med adressene, jeg også. Det er lett å bli forvirra! Men jeg ha'kke arkivert det, gitt. Sånt går i glemmeboka. For øvrig er'e vel "drittsekken" som virkelig hefter ved meg, humrer Berntsen – og sikter til sin berømte karakteristikk av den britiske miljøvernministeren John Gummer etter en disputt om sur nedbør og Sellafield.

– Den episoden hefter til gjengjeld ganske godt ved deg?

– He-he, ja, den gjør det!