Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg vil våkne opp til et levende mareritt

Artikkelen er over 9 år gammel

Massemorderen ba til Gud, kjøpte prostituerte og regnet med å bli kalt for et monster.

Det 1.500 lange dokumentet til Anders Behring Breivik (32) tegner bilde av en fanatisk person med ytterliggående tilbøyeligheter, skriver Nettavisen.

Dagene går med til voldelige dataspill, bøker og filmer om massemordere og terrorister, og nitide beskrivelser av sine egne tanker og følelser.

«Et levende mareritt»

– Jeg har tenkt på min situasjon etter operasjonen, i tilfelle jeg overlever et suksessfullt oppdrag og overlever til å stå foran en multikulturell rettsak. Når jeg våkner opp på sykehuset, vil jeg våkne opp til en verden av skitt, et levende mareritt. Ikke bare vil alle mine venner og famiie forakte meg og kalle meg et monster - den samlede multikulturelle verdenspressen vil ha hendene fulle med å finne ut mange former for karakterdrap, ondskapsfulle beskrivelser og demonisering, skriver Behring Breivik.

«Paranoia kan være en god ting»

Boken beskriver hvordan drapsmannen blir mer og mer paranoid, og har mange episoder hvor han mener å se militære og politifolk ved gården på Rena.

– Paranoia kan være en god ting eller det kan være en forbannelse, skriver han i dagboken 21. mai.

Ba til Gud

Dagboken beskriver også hvordan han flere ganger holdt på å gi opp sin terroraksjon, som da lyn ødela PC'en hans lørdag 21. juni.

– Jeg ba for første gang på veldig lang tid i dag. Jeg forklarte Gud at med mindre han ønsket den marxist-islamske alliansen, og at den sikre islamistiske overtakelsen skulle utslette europeisk kristendom innen de neste hundre år, så måtte han sikre at krigerne som kjemper for å bevare europiske kristne, fikk vinne. Han måtte sikre at jeg lykkes med mitt oppdrag, skriver Behring Breivik, som dagen etter beskrev seg selv som «svært demoralisert».

Drapsmannen forteller at han fikk en ikke-religiøs oppdragelse, men at han selv valgte å la seg døpe og bli konfimert i statskirken da han ble 15 år gammel.

Ingen hellig ridder

Boken beskriver en asosial livsførsel når Behring Breivik forbereder voldshandlingene.

Parallelt spiller han voldsspill på PC'en, underholder seg med seriemorderen «Dexter» på fjernsyn og bruker dopingmidler.

– Jeg har satt av 2000 euro fra mitt operasjonsbudsjett som jeg planlegger å bruke på to høykvalitets, modellaktige escortedamer en uke før jeg utfører oppdraget, skriver han.

– Jeg vil sannsynligvis arrangere det rett før eller etter jeg går til min siste martyrmesse i Frogner Kirke.

I neste avsnitt er han glad for å ha fått en ny forsendelse med dødelig gift fra Kina.

«Oppblåst ego»

I boken gjennomgår han egne styrker og svakheter, og innrømmer at han har «et oppblåst ego», er retthaversk og arrogant.

Han skulle ønske han fikk møte Paven, Vladimir Putin og den serbiske folkemordtiltalte Radovan Karadzic.

Han skriver at hans favorittforfatter er pseudonymet Fjordman.

Beundringen er ikke gjensidig:

– Jeg har lest om de unevnelige tingene Behring Breivik gjorde på Utøya. En person som gjør noe slikt er et monster. Han myrdet dusinvis av mennesker med kaldt blod og skadet talleøse andre, mentalt eller fysisk. Det er ille nok, og det vil ta mange år før disse sårene leges, om de noen gang gjør det, skriver forfatteren i en blogg.