De sterke påstandene ble lagt fram for sykehusledelsen ved Ahus 31. oktober i fjor – samme dag som overgrepet skal ha funnet sted.

Sykepleieren nekter straffskyld.

Det 19-åringen beskriver, er svært grovt:

Romeriks-jenta lå svært syk i senga på en av sykehusets medisinske avdelinger. Hun kjente at den mannlige sykepleieren skjøv buksa hennes ned på knærne, før han trengte seg inn i henne mens han selv sto på golvet.

Det var da hun husker at døra gikk opp, før den ble lukket igjen.

Jenta er helt sikker i sin sak:

– Noen så det uten å gripe inn, forteller jenta. Da sykepleieren ga seg, gråt hun hysterisk og ringte sin mor. Det var nøyaktig klokka 06.53.

– Jeg oppsøkte gynekologisk avdeling som jeg visste var i 11. etasje, og sa at jeg hadde blitt voldtatt. De trodde ikke på meg, opplevde hun.

I ettertid viser analyseresultater at det ble funnet spor av sykepleierens DNA inne i jenta.

LES OGSÅ: Vurderer søksmål mot sykehuset

Siktet

Romerikes Blad skrev torsdag 18. juli at sykepleieren ble suspendert etter voldtektssiktelsen.

Direktør Erik Kreyberg Normann ved Akershus universitetssykehus (Ahus) hadde selv møte med sykepleieren, og varslet politiet og helsetilsynet umiddelbart.

RB vet at sykepleieren fortsatte i ansettelsesforholdet med full lønn i nesten et halvt år etter at overgrepet ble kjent.

– Det er vanlig prosedyre i slike saker, at vedkommende blir tatt ut av tjeneste og suspendert med lønn til forholdet er avklart, sier Kreyberg Normann.

LES OGSÅ: Ahus-direktøren beklager

Etter det RB får opplyst, var det da de positive resultatene av DNA-prøvene lå på bordet, at mannen ble fratatt muligheten til å praktisere som sykepleier for all framtid.

– Ble dopet ned

19-åringen ble innlagt på en av sykehusets medisinske avdelinger med sterke smerter oktober i fjor. Da ble hun tatt imot av en sykepleier som hun kjente igjen fra en tidligere innleggelse.

Han ga henne smertestillende, hun tok en stikkpille. Deretter ville han gi henne en sprøyte. Hun oppga feil kroppsvekt – mindre enn den faktiske.

– Jeg vet litt om medisin, og er alltid forsiktig med å ta det. Derfor oppga jeg lavere kroppsvekt, for at medisinen ikke skulle bli for sterk, sier hun.

Dermed husker hun tydelig hva hun mener skjedde:

– Mens han voldtok henne, åpnet døren seg, noen tittet inn, og gikk ut igjen.

– Han snudde meg så jeg lå med ansiktet mot vinduet, vendt fra han. Da døra bak meg gikk opp, hørte jeg stemmen til en av de andre sykepleierne. Hun snakket til ham, men jeg hørte ikke hva hun sa. Hun stoppet ham ikke, men lukket døra og gikk, sier 19-åringen fortvilet.

Undersøkelser viser at det ble funnet rester av bedøvelsesmiddel i blodet hennes.

Politiet kom

Det var gynekologene som samme dag tok prøver av jenta og varslet politiet. Foreldrene og etterforskere kom til sykehuset.

– Jeg ble skrevet ut som dagpasient, og dro hjem. Jeg torde ikke sove på sykehuset mer, sier 19-åringen.

Hele livet hennes har forandret seg etter det hun mener skjedde. Hun klarte ikke fullføre skolen og har fått store søvnproblemer.

– Han har ødelagt livet mitt, sier hun.

RB har vært i kontakt med den overgrepssiktede sykepleierens advokat, advokatfullmektig Karl Thomas Tvedt. Han ønsker ikke kommentere saken utover at sykepleieren mener han er uskyldig, og at han ikke erkjenner straffskyld.

Steinar Winther Christensen er jentas bistandsadvokat. Han sier dette er en sak der det er tatt prøver som bekrefter et overgrep som er et ekstremt tillitsbrudd.

– Jeg har aldri vært borti noe lignende. Det er opprørende å oppleve at man blir dopet ned og voldtatt, og i tillegg på et sykehus. Det er helt forferdelig, sier han.

Advokaten har på vegne av jenta søkt om pasientskadeerstatning.