– Jeg er lei meg for at dette virket sårende, og beklager. Jeg har veldig respekt for dem med barn med spesielle behov, sier Bonde Tusvik til Romerikes Blad.

Det var under sist ukes utgave av «Torsdag kveld fra Nydalen» at Sigrid Bonde Tusvik (33) og Jon Brungot (36) framførte en sketsj, hvor førstnevnte spilte komikerkollegaen Anne-Kat. Hærland, mens Brungot imiterte stylisten Jan Thomas. De snakket blant annet om Downs syndrom, og det er uttalelsene om det temaet som har fått flere til å reagere.

– Jeg reagerer kraftig på språkbruken. Den er helt bevisstløs, og utspillene oppleves som mobbing. Det er uendelig stygt og nedverdigende å mobbe de svakeste gruppene i samfunnet. Slike forsøk på humor på andres bekostning oppleves som søppel, sier trebarnsmamma Tove Margrethe Fjellvang Lie til Romerikes Blad.

TV 2 hevder å ha mottatt et tjuetalls klager i kjølvannet av den omtalte sketsjen.

– Jeg tar selvkritikk og forstår at det kan ha såret mange, sier Bonde Tusvik videre.

Reagerte på tv-showet

I går orienterte RB Bonde Tusvik også om at flere har reagert på uttalelsene hun kom med om Downs syndrom i sitt eget tv-show «Sigrid blir mamma».

– Jeg har stor respekt for barn med spesielle behov, og deres foreldre som er der for barna sine hver eneste dag. Det var aldri min hensikt å støte eller såre noen, sier 33-åringen til RB.

TV 2s kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl sier de er lei seg for reaksjonene etter den omtalte sketsjen i «Torsdag kveld fra Nydalen».

– Vi synes det er leit at folk ser på dette som mobbing av mennesker med Downs syndrom, sier Dahl med henvisning til tv-programmet.

Tabubelagte temaer

Han sier «Torsdag kveld fra Nydalen» er et humorprogram «hvor tabubelagte temaer blir tatt opp med en humoristisk vinkling».

– Under dette innslaget var det aldri vår hensikt å krenke mennesker med Downs syndrom. Vi er veldig lei oss for at flere har følt seg støtt av dette, sier Dahl. Jeg vil nok en gang presisere at det ikke var noen som ønsket å tråkke noen på tærne i dette tv-programmet, sier kommunikasjonssjefen i tv 2.