– Jeg er ikke halshoggeren

UKJENT BIL: Denne bilen kjører inn på parkeringsplassen til Bilia. Innkjøringen er fra Åråsen og kun få meter unna Tom Lund-statuen. FOTO: BILIA

UKJENT BIL: Denne bilen kjører inn på parkeringsplassen til Bilia. Innkjøringen er fra Åråsen og kun få meter unna Tom Lund-statuen. FOTO: BILIA

Artikkelen er over 5 år gammel

Det var avisbudet Grazina Petrauskyte som ble fanget opp på overvåkningskameraet i en bil samme natt som Tom Lund-statuen ble halshogget.

DEL

En eller annen gang natt til torsdag ble statuen av Tom Lund utenfor Åråsen stadion halshogget.

Torsdag formiddag oppdaget de ansatte ved Bilia Lillestrøm, som ligger tett inntil Åråsen stadion, at deres overvåkningskamera viser at det har vært to bevegelser innenfor kameraets rekkevidde den aktuelle natten:

Klokka 02.32 kommer en ukjent mann gående forbi bilbutikken i retning Tom Lund-statuen. Få minutter senere, klokka 02.36, kjører en ukjent bil inn på parkeringsplassen. Det som ser ut som en kvinne, går ut av bilen og kaster noe i en søppelbøtte. Bilen snur og kjører mot statuen som kun ligger få meter unna.

– Vi har gått igjennom alt vi har av videomateriale fra midnatt til klokka 04.00. Dette er eneste aktivitet, sa plassjef Håkon Malmo i Bilia til Romerikes Blad torsdag ettermiddag.

Var avisbudet Grazina

Bildene fra videoen har ført til spekulasjoner rundt om den ukjente mannen eller kvinnen med bilen har noe med skjendingen av statuen å gjøre.

Nå viser det seg at sistnevnte er avisbud Grazina Petrauskyte. Hun delte ut aviser ved stadion da hun ble fanget opp av overvåkningskameraet.

– Jeg begynte på jobb klokka to og var ved Åråsen rundt halv tre. Jeg så ingenting uvanlig. Jeg er i alle fall ikke halshoggeren, sier hun.

Sjefen bekrefter

Også administrerende direktør ved Romerike MediaDistribusjon, Ingar Merli, bekrefter at kvinnen og bilen på videoen er deres avisbud, Petrauskyte.

– Vi har sett nøye på overvåkningsbildene og vi er nå 99 prosent sikre på at kvinnen som kommer ut av bilen på opptaket er vårt postbud. I videoen sier de at det ser ut som at kvinnen kaster noe i søppelkassa ved stadion, men for oss ser det ut som at hun leverer en avis som hun hadde i hånden da hun gikk ut av bilen, sier han.

Fortsatt uidentifisert

Den ukjente mannen som ble fanget på overvåkningskameraet ved 02.32-tiden natt til torsdag, er imidlertid fortsatt ikke identifisert.

Artikkeltags