Årets Miss Norway-finale ble avholdt på Ballroom i Oslo fredag og kveld og blant de 12 finalistene var det Kløfta-jenta Iman Kerigo som vant og med rette kan kalle seg Norges vakreste.

– Jeg er helt utrolig lykkelig. Det er helt utrolig. Dette hadde jeg ikke forventet, sier 18-åringen til rb.no kort tid etter hun har vunnet.

Etter først å ha vist seg fram i ett egenkomponert antrekk, var det bikini-formen og til slutt designerkjolene som skulle vises fram under kåringen.

Spennende tid

Etter å ha vunnet Miss Norway skal Kerigo representere de norske fargene i kampen om om tittelen Miss Earth.

Den konkurransen foregår i Nha Trang i Vietnam i november og desember.

Seieren bringer også med seg det å være talsperson for blant annet FN og andre miljøorganisasjoner.

– Jeg vet jeg har en veldig spennende og utfordrende tid i møte. Jeg gleder meg, sier den lykkelige vinneren.

Skapte debatt

Kløfta-jenta skapte debatt da Romerikes Blad tidligere i sommer presenterte 18-åringen som en av de tolv kandidatene til Miss Norway.

I RBs tekstmeldingsspalte Klar melding, samt i kommentarfeltet til avisens nettsider ga flere lesere uttrykk for at Norge ikke kan la seg representere av en mørkhudet jente i en missekonkurranse.

Selv tok 18-åringen debatten på strak arm og ga uttrykk for å være lei av at det fortsatt finnes slike holdninger i det norske samfunnet.

– Vi er brune, men vi er like norske som alle andre. Vi har gått på norske skoler, gått på ski om vinteren og spiser den samme maten som alle andre her i landet. Vi lever i 2010. Etter så mange år burde vi klare å leve sammen, uttalte hun.

Etter seieren synes hun debatten bare gjør det ekstra deilig å vinne.

– Det gir en ekstra god følelse, ja, sier hun og smiler.

Debatten under denne saken er fjernet på grunn av avsporende og ufine innlegg.