Gå til sidens hovedinnhold

Jakter brannstifter etter båtbrann

Artikkelen er over 10 år gammel

Politiet jakter en mistenkt mann som ble observert på brygga før båten, som er verdt flere hundre tusen, sto i full fyr.

Like over klokka 14 mandag fikk politiet melding om at en båt sto i full fyr mens den lå til kai på Nordby Bruk i Rælingen.

Båten, som er av typen Stingray, var fullstendig utbrent da brannvesenet og politiet nådde fram.

– Et vitne har observert en mann som var nede på brygga da det begynte å brenne, vi mistenker at båten er påtent. Vitnet forsøkte å følge etter denne personen, men han klarte å komme seg unna ved hjelp av en bil, sier operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt til rb.no.

Politiet har sikret seg et registreringsnummer og vil ta kontakt med den aktuelle mannen.

– Er noen ute etter meg?

– Jeg er sjokkert. Det høres helt vilt ut at noen skal ha tent på båten min, sier Håvard Lilleøen.

– Jeg begynner jo å lure på om noen er ute etter meg, legger han til.

Lilleøen synes det er spesielt merkelig at noen har tent på båten hans midt på lyse dagen.

– Det kan jo hende at noen har forsøkt å stjele båten, og at den har tatt fyr i den forbindelse, sier han.

Det var politiet som varslet Lilleøen om brannen. Kort tid etterpå reiste han ned for å se hvor hvor store skader det var snakk om.

– Politiet sa at båten var totalskadd. Men likevel ble jeg overrasket over hvor ille det faktisk var. Alt er ødelagt. Det var et tøft syn. Jeg angrer nesten på at jeg reiste ned og så på den.

Nå håper han bare at noen har sett noe, og at gjeringspersonen blir tatt.

– Forhåpentligvis er det videoovervåkning nede ved havna.

Det er to år siden han kjøpte den 21 fot lange Stingray-en for 420.000 kroner.

– Jeg var utrolig glad i den båten. Det var den flotteste båten på hele Øyeren. Jeg er nødt til å kjøpe en klin lik våt, sier Lilleøen.

Innbrudd i nabobåt

På båthavna ved Nordby Bruk ligger det normalt 40 båter midt på sommeren. Nå ligger det kun fire båter igjen før vinteren kommer.

Marius Hoel eier en eldre båt, som fortsatt ligger på brygga. Den har noen vært inne i, i løpet av dagen.

– Noen har dratt løs en planke bak tenningen, men ingen kabler er forsøkt koblet, og kjettingen som er festet i brygga er ikke klippet over, det hele er noe merkelig, sier Hoel som fortsatt kunne starte båten på normal måte senere samme dag.

Det er Håvard Lillehaugs familie som eier båtplassene, han mener brygga har vært forskånet for hærverk og tyveri de siste årene.

– Det at dette skjer i dag er ikke bra, jeg så kun at brannbilene kom og vet derfor lite om hva som har skjedd nede på brygga, sier han.