Investerte i narkoplantasje

DYRKET CANNABIS: Her i Haugerveien i Nittedal dyrket Oslo-mannen cannabis. Han har i politiavhør innrømmet at andre personer hjalp til med vanning og stell av plantene. I tillegg skal en større investorgruppe ha betalt mannen for gartnervirksomheten.Gården i bakgrunnen har ikke noe med saken å gjøre. FOTO: ROAR GRØNSTAD

DYRKET CANNABIS: Her i Haugerveien i Nittedal dyrket Oslo-mannen cannabis. Han har i politiavhør innrømmet at andre personer hjalp til med vanning og stell av plantene. I tillegg skal en større investorgruppe ha betalt mannen for gartnervirksomheten.Gården i bakgrunnen har ikke noe med saken å gjøre. FOTO: ROAR GRØNSTAD Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Med støtte fra en «investorgruppe» holdt gartneren cannabis-plantasjen gående i årevis. Selv mener han businessen gikk med underskudd.

DEL

Den 48 år gamle gartneren fra Oslo leide boligen i Nittedal og ble til slutt avslørt av skyhøye strømregninger.

– Han ankom boligen da en politipatrulje hadde vakthold på eiendommen. Han ble pågrepet inne på adressen, sier politiadvokat Åsmund Yli i Romerike politidistrikt.

I politiavhør har 48-åringen fortalt at han hadde en større investorgruppe bak seg. Disse skal ha betalt mannen for å dyrke fram cannabis til marihuanabruk.

Etter det Romerikes Blad kjenner til, skal han imidlertid ha nektet å navngi disse personene. Nå har politiet startet jakten på investorene.

Høyt strømforbruk

I 2007 leide han boligen med tanke på å dyrke fram cannabis. Da han ble tatt, hadde han rundt 400 planter inne i huset.

Det var tips som førte til at politiet avslørte cannabisplantasjen. Onsdag denne uka slo de til.

- Tipseren reagerte på at alle vinduene var tildekket med svart plast, sier Yli.

Politiet har også fått opplysninger om unormalt høyt strømforbruk i boligen.

Da den første patruljebilen ble sendt til plantasjen, luktet også politibetjentene cannabis. Dermed mente politiet de hadde skjellig grunn til mistanke, og ransaket huset.

– Det er et profesjonelt preg på plantasjen. Han har brukt kullfiltre mot lukta, og det er et stort anlegg med lamper, sier Yli.

– Kun utgifter

Oslo-mannen har selv hevdet at han ikke har tjent på plantasjen, men kun hatt utgifter. Det er en forklaring politiet ikke tror på.

En plante kan nemlig i teorien gi 100 gram ferdig marihuana. Selv om politiet tar utgangspunkt i det halve, så vil 400 planter kunne gi 20 kilo. Bruker man cannabis til marihuanadyrking, så kan man imidlertid kun bruke hunnplanten.

– Etterforskningen vil vise hvor vellykket denne plantasjen var. Vi vil prøve å få klarert kvantumet han kan ha dyrket fram i varetektsperioden. Det kan ha betydning for straffen. Slik sett er det også usikkert hva han har hatt i profitt, for disse pengene går ikke inn på noen bankkonto, sier Yli.

Ifølge skattelistene, er mannen oppført med en inntekt på 39.599 kroner.

Artikkeltags