Ingen hjemmeseier til Norsk Tipping

Her gikk det galt: Kjell Aasum krysset av for uavgjort (U) i sjuende rad i første rekke på sin tippekupong. På kvitteringen ble det registrert hjemmeseier (H). Foto: Nina Skyrud

Her gikk det galt: Kjell Aasum krysset av for uavgjort (U) i sjuende rad i første rekke på sin tippekupong. På kvitteringen ble det registrert hjemmeseier (H). Foto: Nina Skyrud

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kjell Aasum fikk tilbake feil kvittering etter å ha levert sin tippekupong. – Det skal ikke skje, svarer Norsk Tipping.

DEL

– Da jeg oppdaget feilen hastet jeg inn i butikken igjen for å levere ny kupong og rakk det så vidt før 15.55. Jeg lurer på hvor mange maskiner som oppfører seg slik. Det er skremmende med tanke på sikkerhet. Det er mange som leverer store systemer med betydelig innsatsbeløp, sier Kjell Aasum.

Det var på ettermiddagen lørdag 10. mai at Romerikes Blads journalist, Kjell Aasum, var på Rimi Algarheim for å levere sin tippekupong.

Han fylte ut kupongen og leverte den, og da han fikk igjen kvitteringen oppdaget han at det hadde oppstått en grov feil.

Feilen oppsto i rad sju i den første tipperekken.

Der Aasum hadde krysset av for uavgjort (U) ble det på kvitteringen stående hjemmeseier (H).

Kupongen gjaldt faste rekker han har tippet siden 1968.

Har skjedd tidligere

Aasum sendte en e-post til Norsk Tipping for å få svar på hva som hadde skjedd.

Markedskonsulent i Norsk Tipping, Kjetil Berntsen, svarte følgende:

«Det som kan ha skjedd her er at leseren til kommisjonæren leser kupongen unøyaktig, og fører til at markeringene blir unøyaktig. Vi hadde samme tilfellet for et par uker siden, og sjekket noen logger fra terminalen. Den viste at leseren til terminalen leste unøyaktig og vi måtte bestille service til kommisjonæren.»

Smuss på leseren

– Det som kan ha skjedd i dette tilfellet er at det har kommet noe smuss på leseren hos kommisjonæren og at maskinen på den måten har lest av tippekupongen feil, sier kommunikasjonssjef i Norsk Tipping, Arve Sjølstad, og forteller om et annet tilfelle hvor det har gått galt.

– Vi har hatt en episode hvor tippekupongene ble skjært feil. Da ble det mange feilregistreringer, men den gangen oppdaget vi feilen raskt, sier han

Vil ikke spekulere

Man kan levere inn de fleste spill hos kommisjonærer rundt om i landet. Det innebærer tipping så vel som Lotto.

Sjølstad vil allikevel ikke spekulere i om noen av Norsk Tippings spillere har gått glipp av pengepremier.

– Hvor ofte skjer slike feil?

– Det hender svært sjeldent. Slike ting skal ikke skje, men vi har 4.000 kommisjonærer i Norge og det kan forekomme. Ting kan bli lest feil, sier han.

– Er det mulighet for at noen har gått glipp av store pengepremier på grunn av dette?

– Det vil jeg ikke spekulere i. Vi er veldig påpasselige med at alt skal fungere riktig.

– Spillerens ansvar

Til tross for at Sjølstad innrømmer at det i dette tilfellet har skjedd en feil, understreker han at det er spillerens eget ansvar at det som står på kvitteringen er det samme som på tippe- eller lottokupongen.

– Det står tydelig i våre spilleregler at spilleren selv har ansvaret.

Artikkeltags