Drømmen er å bli Miss Earth 2010. Verdens tredje største missekonkurranse begynner nå, med et fullpakket program for de 87 deltakerne.

rb.no var i kontakt med missehåpet torsdag ettermiddag, men da var Kerigo travelt opptatt med forberedelsene til avreise.

– Jeg rekker ikke snakke nå. Jeg er for opptatt med å gjøre unna den siste shoppingen, fortalte hun.

Noen timer senere – grytidlig fredag morgen – befant hun seg på Gardermoen, pakket og klar til flyturen til Vietnam. Håpet er at Larissa Ramos fra Brasil, Miss Earth 2009, skal sette kronen på hennes hode i desember.

Luksushotell

På sin egen blogg forteller hun om handleturen og den siste lunsjen med venninnene før avreise.

Deretter var det blant annet pakking, mer shopping og lekser som sto på timeplanen.

Årets Miss Earth-finale finner sted i idylliske Nha Trang i Vietnam. På luksushotellet Vinpearl vil missene bo fram til den store finalen 3. desember.

Oppmerksomhet i Japan

Kerigo ble kåret til Miss Norway i august.

– Jeg er helt utrolig lykkelig. Det er helt utrolig. Dette hadde jeg ikke forventet, sa 18-åringen til rb.no kort tid etter hun har vunnet.

Kerigo ble den første mørkhudede Miss Norway, noe som skapte debatt i Norge. Også i utlandet ble det oppmerksomhet rundt skjønnheten fra Kløfta. Faktisk ble det et tema i Japan at "hvite" Norge valgte en mørkhudet miss.

I RBs tekstmeldingsspalte Klar melding, samt i kommentarfeltet til avisens nettsider ga flere lesere uttrykk for at Norge ikke kan la seg representere av en mørkhudet jente i en missekonkurranse.

Opplevde rasisme

Selv tok 18-åringen debatten på strak arm og ga uttrykk for å være lei av at det fortsatt finnes slike holdninger i det norske samfunnet.

– Vi er brune, men vi er like norske som alle andre. Vi har gått på norske skoler, gått på ski om vinteren og spiser den samme maten som alle andre her i landet. Vi lever i 2010. Etter så mange år burde vi klare å leve sammen, uttalte hun.

Til Miss Earth sine nettsider, sier hun at hun også under oppveksten på Kløfta opplevde rasisme.

Nå har hun virkelig slått tilbake, og tidligere i år mottok hun blant annet 10.000 kroner fra Ullensaker kommune i støtte for å delta i konkurransen. Årsaken er at politikerne i kommunen ser på henne som et stort forbilde.

Og meldingen fra ordfører Harald Espelund var enkel:

– Vi er stolt av deg, sa han.