– Ikke mitt ansvar

SOLGTE TOMTA: ? Her må kjøreordren komme fra Karl Gidtske, sier Lauritz Fladby.

SOLGTE TOMTA: ? Her må kjøreordren komme fra Karl Gidtske, sier Lauritz Fladby.

Artikkelen er over 8 år gammel

Lauritz Fladby var ansvarlig for opparbeidelse av tomta, ifølge Karl Gidtske som satte opp tomannsboligen.

DEL

– Jeg tar ikke ansvaret for det Karl Gidtske har tatt ansvar for. Han har ikke kjøpt ferdig opparbeidet tomt, kun vei, vann og kloakk fram til tomtegrensa, sier Lauritz Fladby.

Han viser fram kjøpekontrakten som gjelder «råtomt samt anleggskostnader/opparbeidelse for alle tekniske anlegg fram til tomtegrense, herunder vei, vann og avløp».

– Hvem er ansvarlig for at hagen er som den er i dag?

– Jeg vil ikke svare på det i avisa, sier Fladby, som på mange måter er Fladbyseters «far» etter å ha stått i front for utbyggingen av dette området og Skogmo, de to store boligområdene øst for Jessheim gjennom mange år.

I de aller fleste tilfellene har han hatt klausul på at han og hans samarbeidspartnere skulle stå for grunnarbeidet. Om det også gjaldt denne eiendommen er uklart.

Fladby avviser ikke at han kan ha stått for grunnarbeidet. Men eventuelle fakturaer er kastet rutinemessig etter ti år. Og da Romerikes Blad snakket med ham før helga, var han ikke sikker på hvem som hadde vært maskinentreprenør på eiendommen.

Han bekrefter at Gidtske henvendte seg til ham da familien tok kontakt angående hullene i hagen i 2009 og benekter ikke at han var og så på dem og tilbød seg å fylle dem igjen.

– Jeg spurte Gidtske hva han ville jeg skulle gjøre, men fikk ikke noe svar. Han kjenner den totale byggeprosessen og er ansvarlig, sier Fladby.

Han mykner imidlertid når vi forteller om eierne av eiendommen, som har en alvorlig syk, liten datter, og har brukt og må bruke tusenvis av kroner for å dokumentere skadene.

– Jeg skal ta kontakt med Gidtske over helga med tanke på å få rettet opp eventuelle feil og mangler på eiendommen, sier Fladby.

Han hari årevis vært på formuetoppen lokalt takket være utbyggingen av Fladbyseter, blant annet.

– Jeg er ikke bekymret for huset. Det står på steinfylling. Bekken er lagt i rør under tomta. Det er sprengt ut, lagt rør, fylt rundt med pukk og lagt sprengstein oppå. Om steinene er for grove, gjenstår å se, sier han.

Artikkeltags