Ikke akkurat på felgen

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

I fjor noterte Sharif Dekksenter rekordoverskudd, og snart får suksessbedriften ny drømmebeliggenhet.

DEL

– Foreløpig har vi kuttet priser ned til beinet. I framtida kutter vi beinet, sier Tommy Sharif.

Dekkongen opplevde i fjor sitt beste økonomiske år, men lover kundene enda billigere dekk og felger når han flytter inn i nye lokaler ved den nye Statoil-stasjonen ved E6 på Skedsmokorset.

– Dette er drømmetomta. Hvis jeg fikk velge mellom alle tomter som finnes, ville jeg valgt denne, sier han.

Takker Berg

Det 20 000 kvadratmeter store området kommer til å huse både et 4.000 kvadratmeter stort nybygg og en Burger King

– Vi kjøpte tomta av Per Berg, og det er også han som bygger for oss. Vi er veldig takknemlige for at han har gitt oss det fotfestet vi har fått på Romerike.

Sharif mener bedriften med investeringen slår to fluer i en smekk

– På den ene siden kjøper vi en eiendom som garantert vil stige i verdi. På den andre siden får vi nye lokaler og viser utenlandske produsenter at vi er på offensiven.

Vil øke mer

Fjorårstall viser at Sharifs Dekksenter hadde driftsinntekter på nesten 55 millioner, en økning på 14 millioner fra 2003. Tommy Sharif tok ut litt over 12 millioner i utbytte.

– Av skattemessige grunner skal pengene pløyes tilbake til bedriften. Jeg skal ikke bruke noe i private sammenhenger, sier Sharif, som kan vise til et netto driftsresultat på 9,6 millioner i fjor.

Dette er en formidabel økning siden 2001, da samme resultat viste knappe fire millioner. Og Sharif tror ikke omsetningsøkningen stopper her.

– I år ligger vi an til å øke omsetningen til 65 millioner kroner. Det andre driftsåret på den nye tomta tror jeg vi garantert kommer til å omsette for over 100 millioner.

For selv om dekkfirmaet kaster vel av seg, trenger Tommy Sharif frisk kapital også i framtida. Nybygget er nevnt. Den forventede prisen på dette er 65 millioner kroner.

Artikkeltags