Skjetten-mannen er nemlig ikke i tvil om at hunden ville mer enn å leke:

– Hunden ville drepe meg. Jeg er helt sikker. Den forsøkte å bite meg i strupen. Heldigvis klarte jeg å beskytte meg med armen, forteller 34-åringen til Romerikes Blad ett døgn etter hundedramaet.

Et kraftig bitt i det ene låret, tydelige tannmerker i siden og flere bitt i en opphovnet venstrearm er de synlige skadene etter det blodige overfallet. Men de usynlige konsekvensene er kanskje de vanskeligste å takle for fembarnsfaren.

– Jeg hadde mareritt i natt og våknet flere ganger av at jeg så hunden glefse over meg i senga. Jeg har ikke tort å gå ut og tør heller ikke la ungene mine leke utendørs i dag. Jeg er redd for at de skal oppleve det samme som meg, forteller han.

34-åringen vil ikke vise ansiktet sitt i avisa.

Kan bli avlivet

Tahir Rashid forsøkte å få start på en vinterkald bil, da han ble overfalt noen få meter fra hjemmet.

– Jeg sto nede i veien ved en av naboenes hus. Plutselig kom hunden stormende. Jeg forsøkte å komme meg inn i bilen, da den beit meg i sida. Jeg mistet balansen og falt i bakken. Jeg kom meg opp igjen og den forsøkte å bite meg her, forteller han og tar seg til halsen.

Ifølge politiet var hunden på besøk i nabolaget og ble passet på av andre enn eieren.

– De som hadde hunden var ute og så alt som skjedde. Slik jeg opplevde det forsøkte de likevel ikke å stoppe hunden. Jeg hørte i hvert fall ikke at de ropte ikke på den og angrepet sluttet først da jeg klarte å løpe i dekning bak en av dem. Jeg følte meg helt alene mot den sinte hunden, sier Rashid.

Romerikes Blad fikk i går kveld opplyst at hunden ikke lenger befinner seg på Skjetten, men at den er fraktet til eieren. Romerikes Blad kom ikke i kontakt med eieren eller hundepasserne i går. Ifølge operasjonsleder Svein Arild Hallås i Romerike politidistrikt skal ikke den aktuelle schæferen ha gått til angrep mot mennesker tidligere.

I dag vil Rashid anmelde saken. Politiet kommer til å etterforske forholdet, og deretter vil det bli vurdert om hunden skal avlives.

– En annen mulighet er tvangsflytting. Hva som skjer er uvisst, sier Hallås.

– Redd for barna

For Tahir Rashid er det aller viktigste at hunden ikke lenger befinner seg i nabolaget, og at den for all framtid blir skjermet fra barn.

– Jeg vil ikke bestemme hva som skal skje, men slike hunder kan være livsfarlige. Det bor mange barn her i gata, forteller han.

Rett etter overfallet ble Tahir Rashid kjørt i ambulanse til Lillestrøm sykehus, der bittskadene ble behandlet.

– Blodet ville ikke stoppe. Selv om jeg hadde på meg både en tykk genser og en vinterjakke var sårene dype, forteller han.

34-åringen ble sendt hjem med bandasjer og en pose full av smertestillende medikamenter. Onsdag har han ny time på sykehuset. Da Romerikes Blad besøkte familien i går var det tydelig at 34-åringen hadde store smerter.

– Jeg er blitt nervøs og har vondt i hele kroppen. Jeg håper likevel jeg blir raskt frisk, slik at jeg kan begynne å jobbe igjen, forteller han.