– Hund angrepet av ulv foran eieren i skiløype

MARERITT: Henry Bakkejord opplevde alle hundeeieres mareritt onsdag den uken. På skitur ble en av hundenes hans angrepet av ulv. FOTO: PRIVAT

MARERITT: Henry Bakkejord opplevde alle hundeeieres mareritt onsdag den uken. På skitur ble en av hundenes hans angrepet av ulv. FOTO: PRIVAT

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Midt under en skitur opplevde Henry Bakkejord at en ulv angrep hunden hans.

DEL

Onsdag kveld denne uken var Henry Bakkejord ute på treningstur med sine tre hunder. Det som skulle være en hyggelig treningstur forløp seg plutselig til et mareritt.

– Det var en ordentlig ubehagelig opplevelse, sier Bakkejord til Nettavisen.

LES OGSÅ: Her er Østmarka-ulven

To kilometer fra boligen

Den skiglade hundeeieren forteller at ulveangrepet skjedde to kilometer fra boligen han i Enebakk.

– Jeg har en fast løype på cirka 10 kilometer som jeg pleier å gå på ski flere ganger i uka. På runden min er det enkelte områder med smale løypepartier gjennom skogen, og det var her jeg opplevde situasjonen, sier han.

Ifølge Henry løp to av hundene hans omlag 50 meter foran han.

– Jeg ser hundene forsvinner rundt en sving i et dalsøkk og kommer stakende etter. Plutselig hører jeg et skrik. Når jeg kommer meg rundt svingen ser jeg en av hundene komme løpende mot meg, mens den andre ligger under litt bortenfor med det som ser ut som en stor hund oppå seg, sier han

LES OGSÅ: Ulv tok elg i Østmarka

Hundeieren så imidlertid raskt at det ikke var snakk om en hund , men en ulv.

– Den var i ferd med å bite tak i bakbeina til hunden min, men jeg klarte å unngå dette ved å kjøre rett inn i ulven. Heldigvis angrep den ikke meg, men ble skremt og stakk avgårde, forklarer Bakkejord.

Meldt til SNO

– Vi har fått melding om at en hund skal ha blitt angrepet av ulv i ei skiløype i Østmarka i Enebakk onsdag. Ut fra beskrivelsen vi har fått og stedet dette skjedde, har vi ingen grunn til å betvile at historien stemmer, forteller Jan Huseklepp Wilberg i Statens Naturoppsyn (SNO) til rb.no.

Som rb.no har skrevet tidligere har et ulvepar etablert revir i Østmarka, i skogområdene mellom Øyeren og bykjernen av Oslo.

LES OGSÅ: DNA slår fast ulvekjærlighet

Var på skitur

Hundeeieren var ute på skitur da ulven plutselig skal ha gått til angrep mot hunden foran øynene på eieren.

– Eieren oppfattet det som et angrep mot hunden. Og det er ikke helt uvanlig at ulv går til angrep på hunder, særlig under jaktperioder. Men i Østmarka har jeg ikke hørt om at dette har skjedd tidligere, sier Wilberg.

LES OGSÅ: Stamtavla er sikret

Han understreker at han ikke har vært på stedet der angrepet skal ha skjedd, og derfor heller ikke har sett spor eller gjort andre vurderinger rundt hendelsen.

– Hundeeieren har sagt at jeg skal få tilsendt noen bilder av sporene, så jeg skal se på det når bildene kommer. Men utover det er ikke dette en sak vi vil følge opp på noen måte, sier Wilberg.

Størst risiko for hunder

– Er det fare for at ulv skal gå til angrep på mennesker i slike tilfeller?

– Risikoen for det er veldig liten, det er først og fremst angrep mot hund det er en risiko for. Ulven kan angripe blant annet for å markere revir, sier Wilberg.

Hunden som skal ha blitt angrepet ble ikke skadet, ifølge Wilberg.

LES OGSÅ: – Greit å skyte ulven

Tips Oss
Tlf: 63 80 00 00 E-post: tips@rb.no SMS/MMS: RBTIPS til 2005

Artikkeltags