Det opplyser Arne Selman, leder av viltnemnda i Rælingen, overfor rb.no.

– Hunden ble stygt skadet og er nå i svært dårlig forfatning etter angrepet. Den har store skader i buken, nakken og leveren, men den vil etter all sannsynlighet overleve. Hundeeieren har bikkja hos veterinær nå, sier Selman i 22.30-tida lørdag.

Hørte bikkja hyle

Ulveangrepet skjedde imidlertid mange timer tidligere.

Eieren har foreløpig takket nei til å prate med pressen. Han skal være oppskjørtet etter angrepet, kanskje også særlig siden han selv så deler av det.

– Eieren hørte at bikkja begynte å hyle og fikk løpt bort og jaget vekk ulven, sier Selman.

Han forteller at ulveangrepet skjedde et sted mellom 500 meter og en kilometer unna bebyggelsen.

– Dette var en stor enslig ulv. Mest sannsynlig er det alfahannen som fra før har tilhold i Østmarka. Sannsynligvis skjedde angrepet fordi ulven hevder revir, sier Selman.

– Typisk friluftsområde

Ifølge leder Bjørn Mathiesen i Rælingen Jeger- og Fiskerforening, skjedde angrepet ved Langmyra ved Tristillen i Rælingen.

– Dette er dramatisk, særlig siden eieren var tilstede da det skjedde, sier Mathiesen.

Han forteller at området ofte blir benyttet av jegere, fiskere og andre turgåere.

– Dette er et typisk friluftsområde. Siden båndtvangen nå har opphørt, er det flere som slipper bikkja si i området.

– Hva synes du om ulveangrep i et slikt område?

– Jeg synes jo ikke noe om det og blir jo skremt. Samtidig vil jeg ikke uttale meg om hva jeg mener om ulveflokken i Østmarka, sier han.

Har fått valper

Lørdag kveld kom også den endelige bekreftelse på at ulveparet i Østmarka nå har fått valper. Valpene ble tilfeldigvis fanget opp av et viltkamera som skal registrere gaupebestanden.

Selman i viltnemnda ønsker ikke å ta stilling til hvorvidt man bør ha ulv i Østmarka eller ikke.

– Det er ikke min jobb. Det jeg kan si er at dette er en side av at vi skal ha ulv i naturen. Det har skjedd før at bikkjer blir tatt, og det vil skje igjen. Jeg er ikke overrasket over angrepet. Det er konsekvensen av å ha ulv, sier han.

– Kan ulven ha vært ekstra aggressiv som følge av at den nå har fått valper?

– Jeg er ingen ekspert på ulver, men det tror jeg ikke. For det første er det ganske vanlig at bikkjer blir tatt i områder med ulv. Dernest tror jeg ikke ulven ser på hunden som et byttedyr, men heller som en rival. Et revirhevdende ulvepar vil holde kontrollen på territoriet sitt selv og dermed fjerne konkurrentene. Det gjør den blant annet med rever også, sier Selman.

Statens naturoppsyn er varslet om hendelsen.