Terningkast 5: Hopper gladelig ut i Myrdammen

TØFFINGER: Kristian Skogheim Pedersen, Hannah Hansen og Christina Skogheim synes det er gøy å ta luftige svev før de kommer seg uti vannet.  FOTO: STINE STRANDHAUG

TØFFINGER: Kristian Skogheim Pedersen, Hannah Hansen og Christina Skogheim synes det er gøy å ta luftige svev før de kommer seg uti vannet. FOTO: STINE STRANDHAUG

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Enten om man er liten eller stor, vil være alene eller sammen med masse mennesker så har Myrdammen noe å by på for enhver smak.

DEL

Mange sol- og badehungrige har funnet veien til Myrdammen når RB avlegger badeplassen et besøk en strålende sommerdag. Det er kanskje ikke så rart, her er forholdene tilrettelagt for alle og enhver, med klart og friskt vann som innbyr til bading. Her er det både stupebrett og egen plaskedam for de minste.

Rosa er kult

Oda Louise Mørk Eriksen (3) fra Rælingen har lyst til å ta seg et bad, men først må hun ha utstyret på plass.

– Jeg må ha på meg badedrakt, badering og badesko, påpeker treåringen veslevoksent.

Alt hun nevner er selvsagt i fargen rosa. Ved siden av henne har hun både to dukker og en bamse, og alle ligger og soler seg på egne håndklær.

– Den ene dukka heter badedukka og hun liker å bade, sånn som jeg, forteller hun.

Oda har tatt turen til Myrdammen sammen med pappa Per Eriksen og mamma Mona Mørk.

– Jeg synes det er bra for småbarn her, og Oda storkoser seg, forteller mamma.

Derfor får Myrdammen terningkast 5!

Fisk i vannet

Kristian Skogheim Pedersen (10), Hannah Hansen (9) og Christina Skogheim (11) liker seg ved badebrygga som er laget til for rullestolbrukere ute i vannet. De er ikke redde i det hele tatt, og tar alle sats og hopper fra brygga og ut i vannet.

– Det er en del fisk i vannet her, så noen ganger treffer vi dem i det vi hopper uti, men det er bare morsomt, sier Kristian. Han er på besøk fra Arendal.

Si din mening nederst i saken!

Silje Elise Skogheim (8) fra Rælingen innrømmer at hun er litt redd for fisken.

– Jeg synes det er litt skummelt med disse fiskene, forteller hun.

Jonas Hegge-Jensen (9) og Jan Andor Stijfhoorn (9) fra Rælingen er glade i bading og friluftsliv.

– Det er litt kaldt, men det begynner å bli varmere, sier Jan Andor, mens han tar et par svømmetak i det klare vannet.

Jonas har tatt med seg surfebrettet, men innrømmer at forholdene for surfing ikke er så mye å skryte av i Myrdammen.

– Jeg brukte det i Spania, der var det skikkelig store bølger så det var vanskelig å stå. Men jeg klarte å ligge, forteller Jonas.

I bakgrunnen sitter Eirik Stijfhoorn (46). Han kan fortelle at badeplassen har forandret seg mye siden han var ung. Da måtte de lesse tingene sine på gamle bilringer og svømme over til øya som nå er forbundet til land med en overgang av sand og grus.

– På 60-70 tallet var vi her mye og overnattet i telt, mimrer han.

Mangler stige

På stupebrettet sitter Morten Kristiansen (20) fra Strømmen og Marius Øyen (20) fra Flateby. De drar til Myrdammen på grunn av beliggenheten.

– Vi drar også ofte til Lysern for der kan vi spille fotball. Skal vi ta en kjapp dukkert kommer vi hit, forteller Marius.

Guttene bruker flittig stupebrettet og tar gjerne en salto til ære for fotografen. Å komme seg ut i vannet er enkelt, det er verre å komme seg opp igjen.

– Det er veldig upraktisk at det ikke er en stige her, sier Morten, som må klatre opp langs det bratte berget for å komme seg på land.

Artikkeltags