Her reddes paret av politihelikopteret

Artikkelen er over 5 år gammel

Motoren var ødelagt og båten var på full fart mot stupet ved Rånåsfoss. Heldigvis var et politihelikopter i nærheten.

DEL

Den dramatiske episoden fant sted ved 18-tida fredag kveld.

June Kristiansen fra Auli og Michael Walton fra Rælingen var ute og fisket i Glomma da motoren plutselig streiket.

– Traff en stein

– Vi hadde akkurat snudd og var på vei tilbake da vi plutselig traff noe midt ute på vannet. Det var antakelig en stein, forteller June.

Propellen og halve underhuset på motoren ble ødelagt i sammenstøtet med steinen. Dermed begynte båten å drive nedover elva.

– Det gikk veldig raskt. Jeg ble rimelig stressa, forteller hun.

June visste nemlig hva som ventet få hundre meter lenger nede i elven: Rånåsfossen.


SE OGSÅ: Rånåsfoss fra lufta under årets flom

– Hadde stupt rett utenfor

– Vannet er veldig høyt om dagen, og vi hadde stupt rett utenfor demningen dersom vi ikke hadde blitt reddet. Kjæresten min har ikke sett fossen tidligere, så han var litt roligere enn meg. Men han fikk seg en støkk da vi reiste ned og så på den etterpå, forteller June.

– Michael vurderte på et tidspunkt å hoppe uti vannet og svømme. Men jeg gjorde det klart at det ikke var så lurt. Jeg vet hva slags undervannsstrømmer som er i elva. Jeg tror ikke vi hadde klart å svømme i land, legger hun til.

Det var ikke årer i båten, og det var ingen andre måter i sikte. Kjæresteparet ringte derfor til politiet.

– Heldigvis hadde de et helikopter like i nærheten. Det var på plass i løpet av to minutter. Takk og lov for det, sier June.

Handlet raskt

Båten var på dette tidspunktet cirka 500 meter unna stupet ved Rånåsfoss. I tid var kjæresteparet bare minutter unna fossen. Politiet hadde derfor ikke tid til å tilkalle annen hjelp.

Mannskapene i helikopteret handlet raskt . De styrte helikopteret helt ned til vannet og brukte rotoren til å blåse båten inn til land.

– Jeg har tenkt litt på hva som kunne skjedd dersom politihelikopteret ikke hadde vært i nærheten. Men jeg prøver å ikke tenke på det, sier June.

Artikkeltags