Gå til sidens hovedinnhold

Her melder Tommy Sharif seg inn i Høyre

Artikkelen er over 12 år gammel

Siv Jensens møte med Pål T. Jørgensen overbeviste dekkbaronen.

Tommy Sharif har lenge betraktet seg selv som en Frp-mann og ga ifølge seg selv 10.000 kroner i valgstøtte til partiet i år.

– Men nå får jeg høre at de ikke finner pengene, selv om jeg har kvittering på overførselen. Hvordan skal et parti som ikke klarer å holde styr på usle 10.000 kroner styre et oljefond, spør en tydelig engasjert Tommy Sharif.

Skedsmo-mannen møtte i dag opp på Høyres Hus i Oslo og betalte kontingenten kontant i møte med Jan Tore Sanner, Akershus Høyres førstekandidat.

I tillegg til Frp ga Sharif pengestøtte til Høyre og Venstres Abid Raja før valgkampen.

– Komitime

Han forteller at de siste dagers uttalelser fra Frps partileder, Siv Jensen, er årsaken til at han nå har bestemt seg for at Høyre er hans parti.

– Det virker som Siv Jensen er mer opptatt av å bli statsminister enn noe annet. Hun sier hun vil stemme mot hvis ikke hun blir statsminister, og det synes jeg ikke er en statsministerkandidat verdig, sier Sharif.

Han fikk også med seg den mye omtalte partilederutspørringen på TV2 i går kveld der Pål T. Jørgensen grillet Siv Jensen.

– Jeg måtte sjekke hvilken dag det var. Jeg trodde et øyeblikk det var lørdag kveld og komitimen jeg så på, sier Sharif og legger til at programmet var den dråpen som fikk begeret til å renne over.

Sharif mener Frps skatteløfter er så langt unna virkeligheten at han har sluttet å tro på dem.

Vil engasjere seg

Om Tommy Sharif nå jakter en egen politisk karriere er ikke tilfelle, hvis man skal tro mannen selv.

– Nå skal jeg holde meg til det jeg kan. Det er å selge dekk og felg. Men i dag har jeg stått sammen med Høyre-folk på Karl Johans gate i Oslo og jeg stiller opp hvis jeg trengs, sier han.

For Sharif er skatte-, innvadring- og eldrepolitikken de viktigste sakene.

– Det er de eldre som har sørget for at vi kan leve slik vi lever i Norge i dag. Derfor er det helt uforståelig for meg at forholdene er slik de er i dag, sier han.