Her lager Morten Norges beste øl

FARMASØYTENS ØL: Til daglig jobber Morten Jonassen som farmasøyt på Ahus. I helge ble han norgesmester i øl-brygging. FOTO: JOACIM JØRGENSEN

FARMASØYTENS ØL: Til daglig jobber Morten Jonassen som farmasøyt på Ahus. I helge ble han norgesmester i øl-brygging. FOTO: JOACIM JØRGENSEN

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Morten Jonassen er norgesmester i ølbrygging.

DEL

På kjøkkenbenken til Morten Jonassen og samboeren må alt annet vike når ølproduksjonen starter.

Til tross for at Lørenskog-mannen kun har drevet med ølbrygging siden januar ble han i helga norgesmester i klassen Lys ale.

– Det var en stor overraskelse å vinne. Kjempemorsomt, sier Jonassen til rb.no.

Hva er ditt favorittøl? Diskutér nederst i artikkelen!

– Kun eget brygg

– Hvordan vil du beskrive ditt eget øl?

– Det har en tydelig malt-smak, men er ikke bitter. Fargen er ikke mørk, men heller ikke lys. Et sted midt imellom og duften er mye lettere og mer fruktig enn hos "kjøpe-øl", sier ølbryggeren som selv ikke drikker annet enn sitt eget øl.

– Hvor mye tar du for halvliteren?

– He he, mitt øl er foreløpig ikke til salgs.

Farmasøyt

Til daglig jobber Morten Jonassen som farmasøyt ved Ahus.

Han mener yrket hjelper ham i ølbryggingen:

– Jeg har jo litt innsikt i det produksjonstekniske. Men det er litt annerledes fra å blande medisiner, sier han.

Selv om ølbrygginga nå foreløpig kun er på hobbybasis erkjenner Jonassen at drømmen er å bli bryggmester på et stort bryggeri.

50 typer

Norgesmesterskapet i hjemmebrygging 2009 ble bedømt av utdannende øldommere og avholdt i Oslo lørdag.

Det var over 360 besøkende og publikum fikk smake på hele 50 forskjellige typer hjemmebrygget øl, servert av bryggemesterene personlig.

Artikkeltags