På kjøkkenbenken til Morten Jonassen og samboeren må alt annet vike når ølproduksjonen starter.
Til tross for at Lørenskog-mannen kun har drevet med ølbrygging siden januar ble han i helga norgesmester i klassen Lys ale.
– Det var en stor overraskelse å vinne. Kjempemorsomt, sier Jonassen til rb.no.
– Kun eget brygg
– Hvordan vil du beskrive ditt eget øl?
– Det har en tydelig malt-smak, men er ikke bitter. Fargen er ikke mørk, men heller ikke lys. Et sted midt imellom og duften er mye lettere og mer fruktig enn hos "kjøpe-øl", sier ølbryggeren som selv ikke drikker annet enn sitt eget øl.
– Hvor mye tar du for halvliteren?
– He he, mitt øl er foreløpig ikke til salgs.
Farmasøyt
Til daglig jobber Morten Jonassen som farmasøyt ved Ahus.
Han mener yrket hjelper ham i ølbryggingen:
– Jeg har jo litt innsikt i det produksjonstekniske. Men det er litt annerledes fra å blande medisiner, sier han.
Selv om ølbrygginga nå foreløpig kun er på hobbybasis erkjenner Jonassen at drømmen er å bli bryggmester på et stort bryggeri.
50 typer
Norgesmesterskapet i hjemmebrygging 2009 ble bedømt av utdannende øldommere og avholdt i Oslo lørdag.
Det var over 360 besøkende og publikum fikk smake på hele 50 forskjellige typer hjemmebrygget øl, servert av bryggemesterene personlig.