Fredag ettermiddag i forrige uke ble biltyven pågrepet av politiet etter en omfattende biljakt på E6.

I over en time og gjennom en rekke kommuner jaktet politiet på biltyven. Nå har Oslo politidistrikt frigitt politihelikopterets video fra hendelsen.

– Etter at bilen stoppet forsøkte biltyven å løpe fra politiet. Men godt trente politimenn fra Romerike politidistrikt tok han raskt igjen, skriver Oslo politidistrikt på Facebook.

Biltyven ble til slutt hockeytaklet ute på et jorde. Se videoen øverst i denne artikkelen.

– Et hav av blålys

RB snakket med et vitne som opplevde den dramatiske avslutningen på politijakten.

– Først ble jeg oppmerksom på politihelikopteret. Deretter så jeg bilen kjøre over spikermatta som var utplassert ved avkjøringen til Plantasjen. Da jeg kjørte litt videre så jeg et hav av blålys og en kar som løp over et jorde langs E6 med en lang rekke politifolk etter seg, sier han.

Operasjonsleder Øyvind Strømsborg i Romerike politidistrikt fortalte at hendelsen hadde startet i Årnes sentrum – 37 kilometer unna – over en time tidligere.

– Vi fikk en telefon fra en fortvilet bileier. Han skulle selge bilen sin og hadde vist den fram ved Statoil i Årnes. Mens de sto der og pratet, så hoppet det en kar inn i bilen og kjørte fra stedet, fortalte Strømsborg.

Andre bilister kolliderte

Selve pågripelsen skjedde i det sørgående feltet på E6 og skapte naturlig nok en del oppmerksomhet også fra andre bilister.

I det nordgående feltet endte det hele med at to biler kolliderte.

– Det var oppbremsinger der på grunn av alle politibilene, og dermed var det en som kjørte inn i en annen bakfra, sier Strømsborg.

Det oppsto imidlertid ingen personskader.

GA SEG IKKE: Biltyven ga seg ikke og fortsatte til fots over et jorde. Kort tid etter ble han innhentet av flere politibetjenter. FOTO: RB-TIPSER