Mange av damene har daglig kontakt via internett, men møtes sjelden. Felles for de alle er interessen for garn, strikkepinner, heklenåler, sysaker og alt som kan lages med hendene. Under landstreffet ble erfaringer utvekslet. Damene er rett og slett hekta på håndarbeid.

Hvorfor engasjerer ikke menn seg i håndarbeid? Si din mening nederst i saken!

– Dette er topp. Her kan vi utveksle ideer og lære mye nytt, sier Hanne Normann fra Frogner.

Sammen med datteren Anette Kristiansen fra Holter, svigerinne Bente Nyquist fra Hurum og tre andre damer hadde hun benket seg rundt et bord. Samtlige utstyrt med strikkepinner og rikelig med garn.

Tidligere samme dag hadde "studietur" til forskjellige utsalg stått på programmet. Treffet startet fredag og varte fram til søndag ettermiddag.

Usynlige tråder

Mange hadde reist langt. Her var det damer fra Andenes, Bergen, Lyngdal og steder midt imellom.

– Startet med strikketreff i Tananger i fjor, og vi har hatt et treff til der i år, så dette blir det andre. Ikke dårlig på landsbasis, sier Grete Salvesen med trønderdialekt.

I Moreppen grendehus var det mange usynlige tråder som bandt damene sammen. May-Rita Mjelde fra Nannestad var helgens arrangør.

– Hadde lyst til å arrangere treff fordi det er en fin måte å møtes på, sier hun, og roser sine gode hjelpere.

Startet i 2002

Forumet de møtes på ellers i året ble startet i 2002, da Marianne Hansen fra Fredrikstad lette etter strikkeoppskrifter, og en tilsvarende side lå nede.

– Etter det er folk bare blitt der, sier Hansen, som drifter portalen på hobbyboden.com.

Forumet har over 1.000 aktive registrerte brukernavn.

– Morsomt å møte folk man skriver med ansikt til ansikt. Blir så overrasket når jeg hører dem snakker dialekt, ler Hansen.

Forumet er delt inn i regioner, og enkelte regioner arrangerer flere treff i løpet av året. I helgen var det altså region Akershus som tok initiativet.

Må innom hver dag

Unni Myrset fra Brattvåg på Sunnmøre er også en ivrig bruker av forumet, og hadde med sin nye bok, "Unnis sjarmtroll", på treff. Myrset prøver gjerne nye teknikker, og resultatet blir ofte forskjellige dukker og figurer.

– Ved å lage dukker må man beherske forskjellige teknikker, sier Myrset. Forumet ble hun kjent med i 2003, og er ofte innom. Men ikke så ofte som kvinnen på stolen ved siden av.

– Må innom hver dag, og er kanskje den ivrigste. Timene bare flyr, forteller Frøydis Nyheim fra Andøya.

At veien er lang fra lengst nord i Vesterålen spiller liten rolle.

– Landstreffet er årets begivenhet, sier hun.