– Jeg er helt overveldet over responsen. Målet var selvfølgelig å få inn mange underskrifter, men jeg hadde ikke drømt om at det skulle bli så mange, jubler Rother overfor Romerikes Blad.

Hun plasserte signaturbøkene ute på 66 forskjellige steder på Øvre Romerike. Og la det være sagt med en gang; Responsen lot ikke vente på seg. Flere ganger måtte Rother reise ut til butikker og andre samlingssteder for å legge fram nye blokker.

– De andre var rett og slett fulle. Jeg vil benytte anledningen til å takke alle som ga meg lov til å samle signaturer hos dem, sier Rother.

Stort engasjement

At mange ønsker å beholde Stensby sykehus, har Romerikes Blad også dokumentert de siste ukene. Både før og etter at Ahus-ledelsens innstilling om å avvikle driften på Stensby ble kjent har flere aktører vært på banen. Senest altså Antje Rother. Hun kommer fra Feiring i Eidsvoll, og har engasjert seg kraftig i lokalsykehusets framtid.

– Vi kan ikke bare sitte stille og se på at lokalsykehuset legges ned. Det var også derfor jeg tok initiativet til underskriftskampanjen. Den overveldende responsen viser at det er mange som brenner for det samme, sier Rother.

– Sykdommer eller ulykker bryr seg ikke om åpningstider på legesenteret eller andre helseinstitusjoner. Svært ofte er det responstid og et tilgjengelig helsevesen som bestemmer over liv og død. Som innbygger må vi vise ansvar ved å kjempe for det som gir trygghet i hverdagen En nedleggelse av Stensby sykehus gir en svekket beredskap i vårt nærområde, poengterer Rother, som også er aktiv i pensjonistpartiet i Eidsvoll.

Skannet underskriftene

Hun har nå skannet inn samtlige underskrifter. Disse er sendt til ledelsen i både Ahus og Helse Sør-Øst. Da RB snakket med den nyvalgte Ahus-styrelederen Gøran Stiernstedt i går var han ikke kjent med den store Stensby-mobiliseringen.

– Jeg er på ferie i Beijing, og har dessverre ikke rukket å sette meg inn i denne saken. Men jeg kommer til å gjøre det i forkant av styremøtet i slutten av november, sier Stiernstedt.

Det er på det styremøtet sykehusets endelige skjebne blir bestemt.

– Vi er kjempeglade for innsatsen hennes. Nesten ti tusen underskrifter er mye. Nå håper vi Ahus-ledelsen ombestemmer seg, sier sykepleiertillitsvalgt Aud Borgny Fredriksen.

Antje Rother har bestemt seg for å levere de originale underskriftene til de ansatte på Stensby sykehus førstkommende fredag.