Gå til sidens hovedinnhold

Har levert politianmeldelse

Artikkelen er over 7 år gammel

Akershus fylkeskommune har bedt politiet etterforske mistanken om økonomiske misligheter ved den såkalte Moskvaskolen.

Etter en lang prosess med både intern revisjon og ekstern gransking er det nå klart at det økonomiske rotet ved Skedsmo videregående skoles avdeling i Moskva, den såkalte Moskvaskolen, blir en politisak.

Politiet bekrefter overfor RB at de har mottatt anmeldelsen.

Manglende kontroll

Fylkesrådmann Tron Bamrud vil ikke kommentere saken i det hele tatt, men han bekrefter at saken er ferdigbehandlet av fylkesutvalget.

Det er imidlertid klart at beslutningen om å levere en politianmeldelse er tatt etter å ha mottatt en tilleggsrapport fra konsulentselskapet Ernst og Young som har stått for den eksterne granskingen. I sin opprinnelige rapport konkluderte de med skoledriften hadde manglet økonmisk kontroll og styring fra fylkeskommunens side, og at offentlige støttebeløp var misbrukt. I tilleggsrapporten er det etter hva RB erfarer blant annet sett nærmere på om utbetalt lønn til en russisk lærer i virkeligheten var husleie for en leilighet Rune Grahn, tidligere rektor ved Skedsmo videregående skole, disponerte i den russiske hovedstaden.

– Uforståelig

RB har vært i kontakt med Grahn, men han ønsker ikke å kommentere saken.

Han gir imidlertid uttrykk for at han finner en politianmeldelse uforståelig.

Grahn gikk på dagen da det i april i fjor ble klart at fylkeskommunen skulle gå skolen nærmere etter i sømmene. Den stedlige russiske rektoren i Moskva valgte å trekke seg kort tid etter på bakgrunn av avsløringer av at han hadde brukt skolens penger til en lang rekke private utgifter.

Kommentarer til denne saken