Håper Ashok kommer tilbake

Artikkelen er over 12 år gammel

– Vi håper at Ashok får komme tilbake til Norge. Han var en snill og hyggelig kompis, sier Sven-Erik, Jørgen og Jonatan.

DEL

De er lei seg over at kameraten fra sjetteklasse ved Fjellhamar skole ble sendt ut av landet onsdag. Ashok Jegatiswaran ble hentet av politiet hjemme hos sin fosterforeldre i Lørenskog klokka 06 om morgenen og kjørt direkte til Gardermoen.

Der ble han satt på et fly til Sri Lanka og til en usikker framtid. Ingen vet hvor 13-åringens foreldre befinner seg. Norske myndigheter har i stedet basert seg på at gutten kan bo hjemme hos sin alkoholiserte bestefar.

– Ashok var er god kamerat, sier Jørgen, Jonatan og Sven-Erik. – Han begynte i klassen vår for over to år siden og var en fin kar. Han stilte opp når noen hadde det vanskelig og var grei og real på alle måter. Ashok likte seg svært godt i Norge, og vi håpet alle at han skulle få lov å bli her.

På leirskole

– Om noen få dager skal vi på leirskole ved Kragerø. Det gledet vi oss til alle sammen, også Ashok. Det er så trist at vi ikke får han med oss dit.

– Tror dere at kameraten deres kommer tilbake igjen?

– Vi håper jo selvfølgelig det, men sjansene er trolig veldig små. Denne saken har det vel gått prestisje i fra myndighetenes side, og da kan det nok bli vanskelig, mener de tre.

– Vi har ikke gitt opp. Vi håper at det skal være mulig å få Ashok tilbake, sier Eystein C. Husebye, foreldrekontakt i klasse 6c ved Fjellhamar skole, til Romerikes Blad.

Mange telefoner

Han sier at foreldre til elever fra klassen vil vurdere aktiviteter og eventuelle innsamlingsaksjoner nå i etterkant til støtte for gutten.

– Jeg har også fått en del telefoner fra folk rundt om i landet som har fulgt reportasjene i mediene og som ønsker å bidra til støtte for 13-åringen. Vi er også opptatt av at noen fra barnevernet kan sikre at guttens omsorgssituasjon blir ivaretatt på Sri Lanka. Akkurat nå er det viktig at Ashok blir sikret fortsatt skolegang og utdanning, sier Husebye.

Han begynte i klassen vår for over to år siden og var en fin kar

Jørgen, Jonatan og Sven-Erik

Artikkeltags