– Han var en fantastisk person

SAMMEN I SORGEN: Et hundretall venner og pårørende av 18-åringen som døde i en arbeidsulykke på Skedsmo pukkverk var mandag kveld samlet til minnestund ved Skedsmo videregående skole.

SAMMEN I SORGEN: Et hundretall venner og pårørende av 18-åringen som døde i en arbeidsulykke på Skedsmo pukkverk var mandag kveld samlet til minnestund ved Skedsmo videregående skole. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Et hundretall ungdommer mintes i mandag kveld 18-åringen som døde i en tragisk arbeidsulykke tidligere samme dag.

DEL

– Han var en fantastisk person. At han har gått bort er bare forferdelig urettferdig, sier Tom-Fredrik Nyland (18) til rb.no.

Sammen med et hundretall andre var han til stede utenfor Skedsmo videregående skole mandag kveld, for å minnes 18-åringen som mistet livet i en arbeidsulykke i Skedsmo pukkverk tidligere i dag.

Ungdommene tente lys, la ned blomster og holdt sammen i sorgen etter å ha mistet en god venn.

– Han fikk folk til å le

Nyland har kjent den forulykkede 18-åringen siden barneskolen, og beskriver vennen som en livlig humørspreder.

– Det betyr så mye at så mange bryr seg. Han hadde mange gode venner, og det å se så mange av dem her i kveld er fint, sier Nyland.

Rinor Limani (18) var også en god venn av avdøde.

– Han var den beste gutten jeg har kjent. Han var en som alltid fikk folk til å le, og som alltid var til å stole på. Det er urettferdig og trist at han er død, sier Limani.

Også Mats Øien (19) og Emil Harberg (19) sørger over å ha mistet en av sine gode venner.

– Det som har skjedd er forferdelig tragisk. Han var bare 18 år gammel og hadde hele livet foran seg, da skal ikke slikt skje, sier Harberg.

– Var alene da det skjedde

Romerikes Blad har vært i kontakt med flere av lederne i selskapet. Ingen ønsker foreløpig å uttale seg om det de bare omtaler som en tragedie.

Allerede få timer etter ulykken var Arbeidstilsynet på plass sammen med politiet for å gjøre sine første undersøkelser. Så langt er deler av hendelsesforløpet uklart.

– Det vi vet er at han var alene da ulykken skjedde. Han skulle starte opp steinknuseren og tilhørende transportbånd. Så har armen festet seg og han har blitt trukket inn i endevalsen på transportbåndet, sier Jard Johansen, seniorrådgiver i Arbeidstilsynet til Romerikes Blad.

Endevalsen er der transportbåndet snur. Arbeidstilsynet var bare en kort tur på pukkverket mandag. De vil gjøre nærmere undersøkelser utover uken.

– Alle der oppe var kraftig merket av det som hadde skjedd. Det er rett og slett forferdelig, derfor vil vi la det gå litt tid. De ansatte må først få tid til seg selv og familiene sine etter en slik hendelse, sier Johansen.

Politietterforskning

Politiet ble varslet av ambulansetjeneste like før klokka 12, de var da på vei til stedet. Da politiet ankom kort tid senere ble mannen erklært død av helsepersonell.

Politiet uttalte mandag ettermiddag at 18-åringen havnet i klem på transportbåndet.

– Etter det vi forstår har det ikke vært vitner til ulykken. Derfor vet vi heller ikke hva som har skjedd, uttalte operasjonsleder Arild Ruud i Romerike politidistrikt.

Kriminalteknikere fra Lillestrøm politistasjon var mandag på åstedet og gjorde sine undersøkelser. Politiet vil videre etterforske dødsfallet.

Skedsmo pukkverk har vært i drift siden 1960 og har 15 ansatte. De ansatte får krisehjelp og tas hånd om kommunens kriseteam.

Artikkeltags