Fredag kveld ble politiet kontaktet av en mann i 40-åra fra Østlandet. Han fortalte at han hadde parkert bilen sin på et jorde ved Rolf Olsens vei på Kjeller.

– Han ringte selv og fortalte at han var edru da han parkerte bilen, men at han hadde begynt å drikke like etterpå, sier operasjonsleder Øyvind Strømsborg i Romerike politidistrikt.

Politiet rykket ut og fant mannen gående i retning av Lillestrøm sentrum.

Måtte lete etter bilen

Politiet forteller at bilen ikke er lett å finne. Den står i nærheten av energiparken på Kjeller, langt ute på et jorde, ned mot elva.

– Han har nok kjørt ut på jordet bevisst. Det er litt usikkert hvorfor, det er jo et noe merkelig sted å parkere, sier operasjonslederen.

Romerikes Blad har funnet bilen. Den står parkert i skogkanten – 650 meter inne på et jorde. I passasjersetet lå den en pose med flere bokser øl.

Politiet sier til RB at mannen selv har forklart at det var øl i bilen, men han hevder at han var edru på tidspunktet han kjørte.

Ved bilen møtte RB to personer som forklarte at de hadde møtte sjåføren i det han forlot bilen. Han var ifølge vitnene langt fra edru.

Har tatt nøklene fra sjåføren

I utgangspunktet ville politiet fremstille sjåføren i 40-åra for en utvidet blodprøve.

– Vi fester ikke lit til forklaringa om at han begynte å drikke etter at han parkerte bilen, sier operasjonsleder Strømsborg.

Noe senere valgte politiet å dimmitere sjåføren.

– Vi skal kunne bevise dette også. Om han har drukket alkohol før eller etter kjøringa er et bevisspørsmål, i dette tilfellet har vi valgt å ikke anmelde forholdet, på grunn av bevisene, sier påtroppende operasjonsleder Svein Arild Hallås i Romerike politidistrikt.

Politiet tatt fra mannen bilnøklene.

– Det er for å sikre oss at han ikke kjører med bilen senere. Han vil få de tilbake når han er edru og skikket til å kjøre bil, sier operasjonsleder Hallås.