– Det hadde vært fantastisk å legge det ordet på brettet. Det er nok et av ordene som gir aller mest poeng, sier den nybakte norgesmesteren fra Gjerdrum.

Taktikk viktig

I helga ble tidenes første norske mester kåret i Oslo. 20-åringen knust all motstand og vant til slutt turneringen som varte over to dager.

Turneringens mest innbringende ord for Toft var «småkaren» over to røde felt. Det ga 167 poeng.

– Hva kreves for å bli god i scrabble?

– Man trenger overraskende nok ikke være ekstremt god i norsk. Det viktigste er å spille taktisk og ha en mer matematisk tankegang, sier Toft som selv sitter igjen med en svak femer fra videregående i norsk.

Glad i ordboka si

Men det er likevel ingen ulempe å være glad i ordboka. Selv forteller 20-åringen at han kikker i ordboka minst en gang daglig.

– Hehe, vi er nok litt smågale vi som spiller scrabble seriøst, men jeg synes faktisk det er morsomt. Det er utrolig mange rare ord som vi sjelden bruker til hverdags, sier han.

– Hva skjer i diskusjoner om ord kan brukes i konkurranser?

– Vi følger Tanums ordbok. Står ordet der kan det brukes, og alle bøyninger av ordet. Hvis ikke godkjennes ordet ikke, sier Toft som har vært med på å stifte Norsk scrabbleforbund (NSF). Foreningen har som mål å samle «Scrabble-Norge».