«Han klapper plutselig i hendene – så skjer det»

Artikkelen er over 5 år gammel

– Vi er helt lamslåtte. Hvordan skal vi kunne beskytte oss mot noe slikt, sier butikksjef Stian Hagen etter sjokktyveriet.

DEL

Skaff deg RB+ og les alt – 5 kroner for 5 uker!

Like før klokka 21 mandag kveld opplever den butikkansatte på Follestad på Strømmen Storsenter at butikken begynner å fylles opp av unge menn. I små grupper går de rundt og tilsynelatende kikker på klær.

– Hun som er på jobb skjønner at noe ikke er som det skal og er i ferd med å ringe etter vekterne. En av guttene klapper plutselig i hendene – så skjer det, sier butikksjef Stian Hagen.

Guttene griper tak i de dyreste jakkene og legger på sprang ut av butikken. Politiet opplyser at det skal ha vært ti personer inne i butikken – alle stjal og stakk på klappe-signalet.

Frykter flere tyverier

Butikksjefen anslår at klær for minst 30.000 kroner er borte – de forsvant i løpet av bare noen få sekunder.

– Hvordan skal man beskytte seg mot noe slikt. Det er frustrerende for jeg vet ikke helt hvordan jeg skal angripe situasjonen. Det skjer så raskt. Fra de kommer inn på senteret til de er ute går det bare to til tre minutter. Jeg er lamslått, og det samme var hun som var på jobb da det skjedde, sier Hagen.

Han håper ikke dette er et fenomen som vil spre seg på senteret, selv om han frykter det. Tyveriet er anmeldt til politiet og Hagen håper han ikke må ty til det å måtte låse inn jakkene for å passe på verdiene i butikken.

– De gutta skjønner at det er så lett. Det er liten risiko for å bli tatt også. Hvis én blir tatt, så er det fortsatt ti mann til, sier Hagen.

Nytt fenomen for politiet

Operasjonsleder Arild Ruud i Romerike politidistrikt opplyser til RB at de har sett overvåkingsbildene fra senteret.

– Vi fikk melding om tyveriet 20.49 av vekterselskapet. Det skal ha vært ti personer inne i butikken. Den saken skulle bli anmeldt i dag og det finnes også noe videoopptak, sier han.

Leder for etterforskningsseksjonen ved Lillestrøm politistasjon, John Inge Bråthen, sier til RB at han aldri har hørt om et lignende butikktyveri i kommunen.

– Dette er selvsagt vanskelig å forberede seg på. Det gjelder å følge nøye med på hvem som er i butikken. Det at flere slår til samtidig, vil gjøre det lettere å stanse tyveriet. Samtidig skal man alltid være forsiktig med å bryte inn ved kriminelle handlinger, sier Bråthen.

– Ring vekterne

Driftsleder Kristian E. Ruud ved kjøpesenteret mener det er opp til butikken hvordan de forebygger tyverier.

– Et råd er å ringe vekterne på senteret med en gang man opplever noe unormalt. En vekter på stedet vil forebygge mye, mener han.

Ruud forteller at lignende tyveri ikke har forekommet på Strømmen Storsenter. Han har heller ikke inntrykk av at det er noe som har kommet for å bli.

Så langt har ikke politiet funnet gjerningspersonene.

Artikkeltags