Han er kongen av cruising

KING OF THE ROAD: Tom Ruud fra Rælingen ruler gata når han kommer kj  ørende i sin gigantiske amerikanske trailer. Peterbilten er hele ni meter lang, og har en sovekabin med to dobbeltsenger i høyden.  FOTO: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD

KING OF THE ROAD: Tom Ruud fra Rælingen ruler gata når han kommer kj ørende i sin gigantiske amerikanske trailer. Peterbilten er hele ni meter lang, og har en sovekabin med to dobbeltsenger i høyden. FOTO: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Langt over 3.000 amerikanske biler fulle av folk inntok Lillestrøms gater i går, for å markere USAs nasjonaldag. Men ingen hadde større bil enn Tom Ruud fra Rælingen.

DEL

Med en lengde på hele ni meter og et slagvolum i motoren på 14,6 liter, var det ikke mange av de over 3.000 bilene som inntok Lillestrøm i går som kunne matche Tom Ruuds Peterbilt-trekkvogn.

– Jeg har alltid hatt sansen for amerikanske biler, og etter hvert som jeg har byttet har de bare blitt større og større. Men nå får det nesten ikke blitt større, smiler Ruud.

SE BILDER: Dodge, viper, chevrolet

Smekk fullt

I et fantastisk sommervær ble Lillestrøms gater fylt med folk og biler utover kvelden i går.

Parkeringsplassen utenfor Norges Varemesse var smekk full av biler, samtidig som bil etter bil rullet ustanselig gjennom Storgata.

– Helt fantastisk. Det er dette vi er her for; å se på biler og folk. Du vet, det meste som har med USA å gjøre handler om drømmer. Friheten de har der borte er en drøm. Vi har vært i USA flere ganger også, men det å komme hit til Lillestrøm for å feire 4. juli sammen med likesinnede er alltid trivelig, sier amcar-entusiast Jack Robert Johannessen, som for anledningen hadde tatt med kona Birgit Foss og Chevrolet Camaroen fra Gjøvik til Lillestrøm for litt cruising.

Romerikes Blad fikk sitte på en runde gjennom gatene i sentrum.

– Hører dere lyden? Det skal være litt lyd i en amerikaner vet dere, sier Johannessen før han tråkker inn gassen så V8eren virkelig brummer.

Var du i Lillestrøm i går? Hva synes du om bilene og arrangementet? Del din mening nederst i artikkelen!

Tok den helt ut

Et bryllup i amerikansk stil, på parkeringsplassen utenfor Norges Varemesse, vakte også en viss oppsikt i går ettermiddag.

Ruth Helen Kjærran Abelsen og Yngve Sollesnes Kjærran Abelsen fra Våler i Østfold er begge amcar-entusiaster, og valgte like godt å ta den helt ut på 4. juli.

– Hvis jeg noen gang skulle gifte meg, ville jeg gjøre noe spesielt ut av det. Så kom jeg til å tenke på at 4. juli i Lillestrøm måtte være det ultimate, siden jeg har vært amcar-frelst i mange år, sier Ruth, men innrømmer samtidig at flere av vennene hennes syntes hun er «gæren».

Kvelden i går ble brukt til utallige runder med cruising, i forskjellige biler.

– Vi har hver vår amerikaner, og klarte ikke bli enige om hvilken som skulle være brudebil etter vielsen. Derfor leide vi inn en Impala kabriolet, smiler Yngve.

Rekord

Visepresident i arrangørklubben "Midnight cruisers" for 4.-julimarkeringen, Espen Hoftvedt, smilte også fra øre til øre.

– Nå har vi gått tomme for de 3.000 bladene vi skulle dele ut, og det ruller fortsatt på med mange, mange biler. Så det blir definitivt rekorddeltakelse. Forrige rekord var fra i fjor, med 3.200 biler, sier Hoftvedt.

– Dette er Skandinavias største rullende bilutstilling, og det tyder på at det bare blir mer og mer populært. Kjempegøy, fastslår Hoftvedt.

Artikkeltags