Gå til sidens hovedinnhold

Halloween-hærverk

Artikkelen er over 15 år gammel

Halloween-ungdommer knuste et gammelt antikt vindu med egg og sprengte postkasser i lufta. Eierne av Holt gård politianmelder hærverket.

Flere huseiere på Romerike kontaktet politiet i løpet av kvelden og meldte om vinduer som var tilgriset med egg eller steinkasting mot vinduer og dører.

– I tillegg til Holt gård på Skedsmokorset var det stein- og eggkasting mot en kiosk i Sørumsgata i Lillestrøm, på Skjetten og på Fjellhamar, opplyser operasjonsleder Jan Erik Fossneset i Romerike politidistrikt.

– Litt over klokka 20.00 ble et åtte-ni postkasser på et fellesstativ i Moenveien på Råholt sprengt i stykker. Her har de som feirer Halloween misforstått kraftig. Det er ikke slik dagen skal markeres, sier Fossneset.

Gikk i knas

Det var litt før klokka 20.00 at eierne av Holt gård på Skedsmokorset, Sonja og Ivar Ullereng, oppdaget at det var Halloween-gjester utenfor huset.

– Plutselig singlet det i glass og et vindu fra 1800-tallet gikk i knas, forteller Sonja Ullereng til Romerikes Blad.

– Deretter stakk ungene av. Da jeg samlet sammen restene av vinduet, oppdaget jeg at det var kastet et egg gjennom glasset.

– Halloween er en ny skikk her i landet, men vi har ikke noe mot den. Derimot har vi ikke noe til overs for at denne skikken kombineres med hærverk. Jeg var med som de fleste andre unger og gikk julebukk i min barndom. Hvis folk ikke ville slippe oss inn, gikk vi bare videre.

Fordi slike vindusglass som dette er kostbare å erstatte, har vi anmeldt forholdet, sier Sonja og Ivar Ullereng.